Vrbovec pobjednik 1. memorijalnog veteranskog nogometnog turnira „Vladimir Tomljanović 2022.“

0
Komunalac add

NK Vrbovec organizirao je 1. memorijalni veteranski turnir u velikom nogometu kojeg je posvetio Vladimiru Tomljanoviću koji je zakoračio u nogometnu povijest grada Vrbovca. Poslije održane sv. mise za Vladimira Tomljanovića u crkvi Sv. Tri Kralja, na vrbovečkom groblju položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen velikana vrbovečkog sporta Vladimira Tomljanovića.

Prije početka turnira uvodno je predsjednik NK Vrbovca Mato Jelić sve nazočne upoznao o značaju i ulozi Vladimira Tomljanovića u razvoju nogometnog sporta u općini Vrbovec. Ispred obitelji bili su nazočni supruga Nela, sin Benedikt, snaha Kristina i unučad Nikola i Bartol Tomljanović. U ime udruge Prijatelja Hajduka iz Dugog Sela izaslanik Martin Šarić se zahvalio na svemu što je Vladimir Tomljanović, kao veliki navijač splitskih Bilih učinio za svoga života na sportskom području. Šarić je u ime udruge darovao Neli Tomljanović hajdučki dres, a djeci uručio prigodne darove. Nakon održane minute šutnje, Benedikt Tomljanović se zahvalio Vrbovcu na organizaciji memorijalnog turnira Vladimir Tomljanović te otvorio početak natjecanja.

Na turniru su se okupile eminentne veteranske momčadi iz Koprivničko-križevačke županije, Grada Zagreba i Zagrebačke županije na kojem su sudjelovali: Buna, Dinamo povjerenici, Križevci i Vrbovec.

U prvoj utakmici Vrbovčani su pobijedili veterane Bune rezultatom 4:0. Strijelci za Vrbovec bili su; Dujmić 2, Kobaš i Treščec. Utakmica između momčadi Dinamo povjerenici i Križevaca završila je minimalnom pobjedom Zagrepčana 1:0, a jedini strijelac bio je Santo. U neizvjesnoj utakmici za treće mjesto pobjeda je pripala ekipi Bune protiv Križevčana 2:1. Inače veterani iz Veterani Bune su poznati i pod imenom „Posrnule djevice“ za koje su postigli pogotke Dražen Bačurin Dugi i Ivan Rak Cico. Za Križevčane je bio strijelac Skalički. Finalna utakmica završila je slavljem Vrbovčana protiv Zagrepčana rezultatom 2:0. Za Vrbovec pogotke su postigli Borovčak i Papa.

Vrbovec je osvojio 1. mjesto u sastavu: Hasanović, I. Badenić, Pajsar, Mandir, Dimović, Pavić, Gerin, Papa, Dzjmić, Kelečić, Kobaš, Forgać, Horvatić, Čukulin, Novosel, Treščec, M. Badeić, Grežina, Lončarić, Borovčak, Burec i Spajić.

Trener: Dražen Fulir.

Za momčad Dinamo povjerenicikoji su osvojili 2. mjesto igrali su:Glogovski, Dodić, Kramer, Ostrež, Krlaj, Moratto, Klepac, Beketić, Brdar, Martinović, Protrkić, Mamričić, Češković, Santo, Dumnica, Slonjščak, i Žigrović.

Trener: Naser Dumnica.

Veterani Bune osvojili su treće mjesto: Zlodi, Ceković, Lukinić, Brajković, Mrkonjić, M. Marjanović, Rak, Četković, Gržetić, Đurasin, D. Marjanović, Muža, Jularić, Svekrić, Kolarec, Grđan, Bačurin, Bakarić, Škojc, Papeš, Večerić, Jerleković.

Trener: Zlatko Petrac.

Za Križevce su nastupili: Koprić, Majdak, Petračija, Skalački, Zemljak, Jakopović, Đurnić, Korlat, Kusobrak, Ćuruvija, Vrhovec, Pengov, Janković, Miklečić.

Trener: Branislav Pengov.

Utakmice su sudili Davor Jukić iz Farkaševca i Dejan Budić iz Vrbovca, a oko 100-tinjak gledatelja mogla je uživati u kvalitetnim igrama. Organizator je za prve tri momčadi Vrbovcu, Dinamu povjerenici i Buni dodijelio pehare, dok je pehar za fair play pripao veteranima Križevaca.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime