Vrbovec pobijedio prvaka Jaruna i ostao u 3. HNL Središte

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. HNL SREDIŠTE 34. KOLO

JARUN – VRBOVEC 1 : 2

ZAGREB, Igralište Jarun. Bez gledatelja.

Sudac: Mladen Komesar (Zagreb). Pomoćnici: Alen Gamilec (Krapina) i Zlatan Bilić (Zagreb).

Četvrti sudac: Grgur Jović (Zagreb).

Delegat: Tomislav Lukac (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Čičković (35), 1:1 D. Colarić (63), 1:2 Martinović (66).

JARUN: Spudić, Blaževski, (od 85. Vrdoljak), Čerdić, Radoš, Čičković, (od 83. T. Tolić), Diarassouba, Vrbanić, Vragolović, (od. 77. Milslimi), Šoša, Ačkar, Špišić.

TRENER: Denis Bezer.

VRBOVEC: Zrinščak, Režabek, M. Tolić, Ćosić, Krizmanić, Tomas, Trošić, (od. 60. J. Colarić), Babić, Martinović, D. Colarić, Slišković.

TRENER: Dražen Biškup 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Vrbovec.

CRVENI KARTON: Dino Tomas (90).

Vrbovčani su napravili nogometno čudo jer su ih svi na početku proljetnog dijela otpisali. U jesenskom dijelu osvojili su samo 5 bodova, a na kraju sezone zauzeli 16. mjesto koje ih ostavlja u trećeligaškom društvu. U posljednjem 34. kolu imali su najteži, najzahtjevniji i najtrnovitiji put da bi ostvarili cilj, a to je bila imperativna pobjeda protiv prvaka Jaruna i to na njegovom terenu. Vrbovcu je ova utakmica bila posljednja slamka spasa. Trebalo je osvojiti tri boda za ostanak u 3. HNL Središte.

U ekipi Jaruna izostali su ponajbolji igrači jer su odrađivali kartone i to: Baraban, Tomšić, Jugović i Proleta, koji je bio u svečarskom raspoloženju i već mislima u kvalifikacijama za ulazak u 2. HNL. Međutim, unatoč tome Jarun je bolje otvorio utakmicu koji se nametnuo svojim stilom igre dok su Vrbovčani zbog važnosti i značaja utakmice bili sputani u svojim akcijama i nogometnim kreacijama. Jarun je stigao do rezultatske prednosti u 35. minuti utakmice, koji je tada značio ispadanje Vrbovca u niži rang, jer je glavni rival Špansko u tom trenutku kao gost vodio 1:0 na igralištu Trnja. Krajem prvog poluvremena Domagoj Colarić je nakon lijepe akcije tukao u domaćeg vratara Spudića.

U drugom poluvremenu Jarun je igrao neopterećeno i preko Špišića imalo veliku prigodu, koji je izbio sam pred vratara Zrinščaka. Špišić je silovito pucao i lopta je u intervenciji Zrinščaka pogodila u lice koji je tako spriječio siguran pogodak. Posljedica udarca je bila ozljeda Zrinščaka koji je završio nokautiran ležati u mreži vlastitog gola. Poslije dugo ukazivane medicinske pomoći od strane dr. Božidara Fučkara, jer je trebalo zaustaviti krvarenje iz nosa, Zrinščak se hrabro vraća na svoja vrata.

Nakon toga kao da se utakmica prelomila na stranu gostiju jer je trener Dražen Biškup u 60. minuti uveo u igru Josipa Colarića i tada nastaje preokret na terenu. Najprije je Vrbovec poravnao rezultat euro zgoditkom Domagoja Colarića u 63. minuti, a ubrzo potom u 66. minuti Vlatko Martinović je preokrenuo rezultat na stranu Vrbovca. Opasne vrbovečke napade domaći vratar Spudić je u par navrata prekidao izvan svog kaznenog prostora.

U završnici utakmice Jarun nastoji izjednačiti, a Vrbovec se branio svim raspoloživim sredstvima, ostavljajući i zadnji atom snage na terenu. U 90. minuti Dino Tomas je dobio drugi žut karton, pa je sudačku nadoknadu od dramatičnih 5. minuti Vrbovec igrao s deset igrača. Nakon posljednjeg zvižduka suca Mladena Komesara na terenu je zavladala slavljenička atmosfera, u kojoj je Jarun proslavio osvajanje naslova, a Vrbovec ostanak u trećoj ligi, jer je u sudačkoj nadoknadi Zagorec pobijedio domaće Vrapče rezultatom 4:3.

U povijesti Vrbovca bilo je antologijskih i povijesnih utakmica koje su obilježile pojedine generacije kluba osvajanjem prvih mjesta ili spašavanjem od ispadanja. Upravo je tako i utakmica između Jaruna i Vrbovca ušla u kategoriju legendarnih klupskih utakmica koje će se prepričavati idućim naraštajima. Naime, ovaj uspjeh je u rangu osvajanja prvog mjesta jer se do sada nije nikada dogodilo u povijesti trećeligaškog natjecanja da bi se jedna momčad spasila od ispadanja, koja je u jesenskom dijelu osvojila svega 5 bodova. Dražen Biškup će u analima vrbovečkog kluba biti uvijek slavljen kao čudotvorac, koji je sa svojim pomoćnikom Igorom Ratkajcem učinio nemoguće. I čuda se dešavaju, zar ne? Ovaj puta su nogometno čudo kreirali vrbovečki igrači, treneri i Uprava kluba na čelu s predsjednikom Matom Jelićem i dopredsjednikom Draženom Prelogom!

Zdenko Brezarić

 

 

.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime