Vrbovec pobijedio Dugo Selo 3-2!

0
Komunalac add

Vječiti susjedski derbi između Vrbovca i Dugog Sela ovoga su puta na svom travnjaku dobili Vrbovčani. Pobijedili su 3-2, pobjeda je „krvavo“ izvojevana, u utakmici koja je obilovala žutim kartonima, a dosuđena su dva gostujuća isključenja i dva jedanaesterca (po jedan za svaku stranu).

Ostao je, međutim, kod domaćina gorak okus unatoč pobjedi, jer je u 29.  minuti teško ozlijeđen čuvar vrbovečke mreže Filip Jendriš, kojega su s travnjaka na kraju morala na liječničko zbrinjavanje odvesti kola hitne pomoći. Gostujući napadač Žabec nesmotreno je, u borbi za loptu u domaćem šesnaestercu, kopačkom zahvatio Filipovu glavu (možda ga je mogao i preskočiti!?). Onesvješteni Jendriš je dobio javnu opomenu (???), a gosti kazneni udarac, kojega je u vodstvo u 44. minuti pretvorio Filipović.

Pod teretom takve atmosfere susret je nastavljen i vrlo brzo uslijedilo je izjednačenje. Slobodnjak je s oko 18 metara majstorski izveo Domagoj Colarić lijevom nogom, pogodivši neobranjivo, tik uz lijevu stativu. Igrala se već 13. minuta nadoknade u prvom poluvremenu, a domaćinu je dosuđen jedanaesterac nakon što je u dugoselskom kaznenom prostoru srušen Petak. Precizan je s bijele točke bio Nakić. Samo minutu kasnije gosti ostaju se igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona u svlačionicu poslan Perišić, a njihov trener Biškup morao je na tribine.

Vrbovec povećava vodstvo u 58. minuti, kada Nakić glavom zabija pod prečku. Gosti su  samo osam minuta kasnije smanjili autogolom domaćem vratara iz velike gužve.

Potpisnik ovih redaka nogomet na Sajmištu prati gotovo četiri desetljeća. U tom je vremenu svjedočio još samo jednoj ovakvo teškoj ozljedi, kakva se dogodila u subotu. I tada je početkom osamdesetih godina teški lom noge doživio legendarni kapetan PIK-a Vrbovec pok. Željko Mikac, zanimljivo, također u susretu s Dugim Selom.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime