Vrbovec obilježio Međunarodni dan pješačenja 2023.

0
Komunalac add

Na inicijativu Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vrbovca obilježen je Međunarodni dan pješačenja u Vrbovcu. Na Trgu Petra Zrinskog okupili su se Vrbovčanke i Vrbovčani te članovi Planinarskog društva Vrbovec. Pozdravne govore održali su tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić, direktorica Turističke zajednice grada Vrbovca Jasna Benedik i predsjednik Planinarskog društva Vrbovec Dražen Petrak. Govornici su naglasili da je poticanje pješačenja zapravo poziv da se što veći broj stanovnika grada Vrbovca bavi sportskom rekreacijom, od biciklizma pa do planinarstva. Sportskom rekreacijom doprinosimo jačanju metalnog zdravlja, fizičke kondicije i generalno vlastitog zdravstvenog stanja. Pored navedenoga obilježavanje Međunarodnog dana pješačenja je prigoda za druženje, razmjenu inicijativa, ideja i aktivnosti jer sportska rekreacija omogućava svim ljudima, svih naraštaja da u skladu sa svojim mogućnostima zadovolje potrebe za kretanjem.

Organizaciju pješačke rute preuzeli su članovi PD Vrbovec koji su se brinuli i o prometnoj sigurnosti sudionika pješačenja, koje su na jezeru Bajer dočekali članovi Sportsko-ribolovnog društava Amur. Na jezeru Bajer druženje se nastavilo uz kiflice i osvježavajuća pića u organizaciji TZ Vrbovec, gdje se moglo uživati u prirodnom krajobrazu jezera i otkrivanju bioraznolikosti vrbovečkog kraja.

Pješačka ruta se odvijala od Trga Petra Zrinskog, Kolodvorske, Ulice Eugena de Piennesa, Zagrebačke i Ulice Bubanj natrag do Trga Petra Zrinskog. Iako je bilo oblačno vrijeme i na kraju rute najhrabrije pješake uhvatila je i kiša, sve je završilo u radosnom druženju te veseloj i kontruktivnoj komunikaciji komunikaciji.

I na kraju podsjetnik kako se obilježavanje u Vrbovcu održava od 2013. godine. Tada se vrbovečko pješačenje organiziralo na inicijativu Turističke zajednice grada Vrbovca i Biciklističkog kluba Vrbovec kojoj su se pridružili članovi Planinarskog društva Vrbovec. Tada se pješačilo starim putem prema Vinišću, a povratak je bio preko Cerja. No, nakon par godina prekinuto je obilježavanje Međunarodnog ili svjetskog dana pješačenja.

Stoga je ovogodišnja pješačka manifestacija bio samo nastavak na prijašnja organizirana okupljanja ljubitelja sportske rekreacije. Kroz zajedničku sinergiju raznih udruga i institucija doprinosi se stvaranju jedne lijepe sportske, društvene, turističke, ekološke i javne vrbovečke tradicije. I ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana pješačenja odvijalo se pod sloganom: „Pokrenimo se za sebe i za Grad Vrbovec!“

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime