Vrbovec najavljuje proboj prema vrhu 4. NL Središte skupina B

0
Komunalac add

Petoligaš Vrbovec, u kojem je Uprava postavila klupske ambicije pozicioniranje u gornjem dijelu tablice 4. NL skupina B, krenuo je s pripremama. Na prvom okupljanju seniora bili su nazočni predsjednik Dražen Prelog, član Izvršnog odbora Davor Glogoški, tajnica Petra Beštak Jakopec i Saša Stojiljković.

Na sastanku sa igračima bili su trener Antun Anthony Pavlović i pomoćnik Davor Cigler. Od seniora bili su nazočni: Leonardo Ferenčak, Krešimir Frigan, Fabijan Fugaj, Alen Dugac, Nikola Granđa, Ivica Hranjec, Karlo Jurinjak, Emanuel Kobelščak, Petar Kralj, Ivan Legin, Karlo Sever, braća Goran i Matija Trošić te juniori Luka Varga, Bernard Vreš, Patrik Nemet i Nikolas Lukić. Poslije nepune godine dana nakon što je sanirao povredu u sastav se vratio Alen Bubnjar.

Predsjednik Dražen Prelog naglasio je kako ove godine klub slavi 100 godina djelovanja i stoga žele obilježiti taj zlatan jubilej na dostojanstveni način. – U sklopu obilježavanja bit će raznih prigodnih zbivanja od odigravanja utakmica pa do izložbi. Stoga želim naglasiti da je naš prvi cilj proljetno pozicioniranje u samom vrhu 4. NL skupine B. Drugi i puno važniji cilj ove godine je jesenska borba za naslov i povratak u 3. NL Centar gdje nam i pripada mjesto. Prema tome na vama je igračima da pripreme maksimalno kvalitetno odradite kako bi se ispunile proljetne ambicije kluba. Iako imamo jedan od najboljih napada lige, istodobno imamo najporozniju obranu lige i to se mora radikalno promijeniti, jer ne možemo primati početničke golove. U klubu nisu više Matej Pavić i Luka Tićak dok je upitan dolazak Brazilaca Mateusa Silve Da Diasa i Gabriela ReganhamaDosAnjosa. No, s druge strane u ozbiljnim pregovorima smo nekolicinom igrača i vjerujemo da ćemo uskoro dobiti kvalitetna igračka pojačanja. Čeka nas puno posla u slavljeničkoj godini, ali od vas tražimo pošteni i savjestan odnos kako na pripremama, tako i na utakmicama i prema dresu koji nosite. Kako se 3. NL Centar smanjuje na 16 klubova tako će vjerojatno ispadati i veći broj klubova u našu ligu pa će biti važno da što prije uhvatimo priključak s momčadima s vrha tablice – rekao je Prelog.

Vjerujem da su seniori itekako svjesni trenutka u kojem se klub nalazi i da će podnijeti sve žrtve da bi se ispunili svi zacrtani klupski ciljevi – kratko je istaknuo Davor Glogoški.

Trener Antun Anthony Pavlović je prije prozivke izjavio kako im je kroz treninge u ovom dijelu u planu što bolje i kvalitetnije pripremiti igrače za drugi dio prvenstva u 4. NL Središte skupina B. – Naravno glavni cilj je da napravimo pozitivan pomak u gornji dio tablice kroz dobar i kvalitetan nogomet kako na domaćem tako i na gostujućim terenima. U kontaktima smo sa još nekim igračima s kojima bi popunili deficitarna mjesta u ekipi, ali i kako bi se kvalitetno uzdigli posebno u defanzivni dijelu naše igre. Igrači su željni dokazivanja i nadamo se svi da će nas pratiti dobro zdravlje sa što manje povreda, a samim time onda i mi vjerujemo da možemo pružiti još bolje igre u ovom nadolazećem dijelu prvenstva – istaknuo je Pavlović.

Vrbovec će odigrati šest pripremnih utakmica: 03.02. Gaj Mače, 10.02. Borac (Imbriovec), 14.02. Trešnjevka, 17.02. Prečko, 20.02. Lonja (Lonjica), 24.02. Koprivnica i  02.03. Bednja (Beletinec).

Pred Vrbovcem su izuzetno zahtjevne pripreme, ali i povratak navijača na tribine Gradskog stadiona, koje se može ponovo pridobiti u većem broju samo vrlo dobrim i kvalitetnim igrama te maksimalnim zalaganjem i požrtvovnošću. Dakako, veliki je hendikep nedostatak Brazilaca koji su svojim vrsnim igrama uvelike doprinijeli kvaliteti vrbovečkog sastava. Naime, Regehnam je bio najbolji jesenski strijelac s 11 pogodaka dok je Silva bio stožerni i pouzdani vezni igrač. No, s druge strane igrači su se međusobno upoznali, a i trenerski dvojac Pavlović – Ciglerse upoznao tijekom jeseni sa svim dobrim stranama, ali i manamaseniorske momčadi, pa imaju cjelovitu sliku igračkih mogućnosti i potencijala svih igrača.

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime