Vrbovec na prvom mjestu, Lonja se poskliznula protiv Donje Zeline, Zelini status fenjeraša

0
Komunalac add
  1. KOLO VNL NS DUGO SELO PRVENSTVO 2021./22.

Nakon 7. odigranog kola Vrbovec je ponovo na 1. mjestu jer je slavio protiv Zeline. U Lonjici favorizirana Lonja kiksala protiv novajlije Donje Zeline odigravši samo 1:1. Sloga, Žabnica i Rugvica Sava 1976 ostvarili su pobjede i napravili pomak na tablici. Milka Trnina je konačno osjetila slast prve pobjede i to protiv Strmca.

U Vrbovcu očekivana pobjeda protiv Zeline kojoj baš ne ide najbolje u prvih 7 kola. Gostujuću mrežu prvi je pogodio trener/igrač Tomislav Pajsar u 12. minuti. Dvije minute kasnije Ivan Spajić je povećao vodstvo na 2:0. Zelinčani su smanjili u 37. minuti preko Igora Gjurašina i odškrinuli vrata nade za moguće iznenađenje. Ivan Kobaš je u 49. minuti zabio gol i time usmjerio utakmicu prema pobjedi Vrbovca.

U strijelce su se u završnici utakmice upisali još Antonio Arifović u 66. minuti i Ivan Spajić u 69. minuti pa je tako pukla petarda u mreži Zeline. Ovim porazom Zelina je preuzela status fenjeraša, a Vrbovec je pobjedom ponovo sjeo na 1. mjesto.Nitko nije očekivao da će veterani Zeline biti na samom začelju pa im predstoje crni dani dok imponovo ne procvatu ruže.U Vrbovcu marljivo skupljaju bodove, mudro šute i ne razbacuju se izjavama, već igraju utakmicu po utakmicu. Vrbovčane čeka u idućem kolu uvijek vruće i neugodno gostovanje u Bedenici.

Rakovčani se nisu mogli oduprijeti napadačkom nogometu veterana Rugvice Save 1976 koji su odigrali najkvalitetniju utakmicu ove jeseni. Da se ne piše dobro domaćim igračima najavio je  Stevica Petrović koji je zabio gol u 8. minuti za goste. Rakovec je izjednačio u 20. minuti preko Danka Rusana i tu je sve stalo za domaćina. Mladen Valaško je ponovo u 27. minuti doveo goste u vodstvo. Kristijan Palešić je digao gostujuće vodstvo u 33. minuti, a prvo poluvrijeme je završilo 5:1 jer su za goste golove još zabijali Krešimir Špoljarec u 37. minuti iTomislav Vrabec u 39. minuti. Za Rugvicu Sava 1976 u drugom poluvremenu u strijelce se još upisao Kristijan Palešić u 60. minuti. Trener/igrač Rakovca Dražen Baček je samo ublažio domaći poraz 2:6.

U Ivanić Kloštru nije bilo iznenađenja jer je Žabnica osvojila sva tri boda protiv domaćina Kloštra. Ipak bila je to uzbudljiva i zanimljiva utakmica koja se prelomila na stranu gostiju tek u drugom poluvremenu. Najprije je u vodstvo Žabnicu doveo Siniša Horvatić koji je zabio gol u 55. minuti. Gostujuću pobjedu potvrdio je Marko Šimek u 74. minuti pa voditelj Robert Belina Canjuga može odahnuti nakon trpkog poraza protiv Dugog Sela.

U Križu domaći nogometaši su bez milosti pomeli Dubravce kojima su utovarili 6 komada u njihovu mrežu. Strijelci za Slogu bili su: Dalibor Žertuš (12 iz 11m, 52 i 54), Zoran Vorel (22), Marko Marinić (49) i Marko Magdić (66). Za Dubravu su postigli golove: Ivan Turk (58) i Davor Mladen (70 iz 11m).

Nakon što su veterani Donje Zeline prije par kola izvrsnom igrom iznenadili prvaka Dugo Selo s kojim su odigrali 2:2, iznenadili su izvrsnom igrom još jednog od ovogodišnjih favorita Lonju na domaćem terenu. Lonja je imala inicijativu, stvorila par poluprilika, dok su gosti igrali čvrsto, borbeno i čekali svoje šanse iz kontranapada. Nakon ubačaja kornera s lijeve strane,  glavni strijelac Donje Zeline, Anto Katić je zabio gol u 39. minuti i tako šokirao domaće veterane. U nastavku Lonjičani bacaju sve karte u napad što je urodilo plodom u 47. minuti jer je Filip Oroz izjednačio rezultat. I dalje su domaćini pritiskali, ali su se gosti branili dvostrukim granitnim blokom kojeg je zapravo nije bilo nemoguće probiti. Pri tome na strani gostiju bio je i vrlo loš, neravan i tvrd teren koji je onemogućavao kvalitetniju napadačku igru Lonje, ali to sada postoje problem domaće momčadi. Jalova domaća inicijativa na kraju nije završila preokretom, pa je prema viđenome na terenu neodlučeni rezultat najrealniji, priznao je nakon (ne)prospavane noći trenerski strateg Lonje Marijan Čokor. Na kraju je trener Čokor još dodao: „Ništa ne mogu zamjeriti svojim igračima koji su na terenu ostavili srce, dušu i zadnji atom snage, ali su dušu, srce i zadnji atom ostavili i gosti pa je utakmica bila jednostavno usmjerena prema neodlučenom rezultatu. Svaka čast jednoj i drugoj ekipi koje su pokazale kako se bori za boje svojeg kluba.“ Bez obzira što Lonja nije ostvarila pobjedu protiv Donje Zeline i dalje spada u krug klubova za osvajanje jesenskog dijela.

I ranije smo upozoravali da veterani Donje Zeline polako, ali sigurno stječu ugled u veteranskom društvu. Stoga za njih vrijedikonstatacija, da će novajlije i u idućim kolima biti i dalje plutajuća nagazna mina i mnogim ekipama zagorčati život jer su još uvijek ligaška nepoznanica. Nije na odmet napomenuti da su u Lonjici bila nazočna čak 23 veterana Donje Zeline što samo pokazuje s kojom ozbiljnošću, voljom i strasti pristupaju svakoj utakmici. Nema nikakve dvojbe da veterani Donje Zeline kako se prvenstvo sve više zahuktava postaju najugodnije iznenađenje lige.

U Vezišću je pala i prva domaća pobjeda nogometaša Milke Trnine i to protiv favorizirane ekipe Strmca. Nogometni „krvnik“ gostima iz Bedenice bio je trostruki strijelac Tin Vitez koji je zabijao golove u 30. minuti iz kaznenog udarca te u 55. i 59. minuti. Čast gostiju spasio je Dario Kranjec u 61. minuti. Napomenimo da su obje momčadi prijavile samo 13 igrača. Upravo je i ova utakmica pokazala koliko je zanimljivo ovogodišnje prvenstvo u kojem izgleda može svatko svakoga pobijediti i da će još biti puno iznenađenja.

Veterani Dugog Sela bili su slobodni u sedmom kolu.

Poredak: 1. Vrbovec 16, 2. Lonja 14, 3. Dugo Selo 13, 4. Žabnica 9, 5. Sloga9, 6. Strmec 9,

  1. 11. Rugvica Sava 1976 7, 8. Kloštar 7, 9. Rakovec7, 10. Donja Zelina 6, 11. Dubrava 5, 12. Milka Trnina4, 13. Zelina 3.

Strijelci prema Comet sustavu:

6 Horvatić Siniša (Žabnica),

5 Katić Anto (Donja Zelina), Lončarić Hrvoje (2 KU) (Žabnica), Oroz Filip (Lonja), Rusan Danko (Rakovec), Turk Ivan (Dubrava), Vitez Tin (1 KU) (Milka Trnina) i Žertuš Dalibor (1 KU) (Sloga),

4 Jurić Marinko (Žabnica), Mazur Darko (Kloštar), Nizek Zdravko (Strmec) i Spajić Ivan (Vrbovec),

3 Baček Dražen (1 KU) (Rakovec), Ferberuš Davor (Dubrava), Ivančević Dino (Dugo Selo), Kobaš Ivan (Vrbovec), Kranjec Dario (Strmec), Krapec Darko (Dugo Selo), Mladen Davor (1 KU) (Dubrava), Nokaj Hil (Zelina), Palešić Kristijan (Rugvica Sava 1976), Pavlović Denis (1 KU) (Lonja) Pleteš Vjekoslav (Sloga),

2 Arifović Antonio (Vrbovec), Blažinović Dubravko (Sloga), Funtak Danijel (2 KU) (Žabnica), Grežina Neven (Vrbovec), Labudović Ivan (Donja Zelina), Magdić Marko (Sloga), Pajsar Tomislav (Vrbovec), Pavić Zvonimir (Vrbovec), Pušeljić Tomislav (1 KU) (Donja Zelina), Salopek Ivica (1 KU) (Lonja) Višić Filip (Dugo Selo), Vorel Zoran (Sloga) i Vujić Velibor (Dugo Selo),

1 Brezovečki Branko (Kloštar), Crnogaj Andro (Sloga), Đerek Josip (Sloga), Dorić Berislav (Zelina), Franjić Ivica (Dugo Selo), Fulir Dražen (Vrbovec), Gjurašin Igor (Zelina), Guštek Tomislav (Zelina) itd.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime