Kaj su jeli naši stari -Vrbovec miriše na domaće

0
Komunalac add

Još samo nekoliko dana dijeli nas od početka naše najveće i najvažnije turističko-kulinarske manifestacije „Kaj su jeli naši stari”. I ove godine gastro program u središtu je svih zbivanja. Program „Miriše na domaće” u organizaciji udruga žena otvara se već u petak od 17 sati u Gradskom parku, a ponuda jela i pića bit će također dostupna i na našem “Gastro trgu”. Uz najbolje recepte iz bakine kuhinje, posjetitelji će ove godine moći kušati tradicijska jela i na moderan način kroz program „Hrvatski pjat” poznatog mladog kuhara Dine Popovića, također u našem parku. U gastro programu ponovno sudjeluje i Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca koja za vas sva tri dana priprema “Jela po domaći” te naša lovačka društva i njihovi “Lovci u fertunima”.

Ove godine glavna namirnica je kukuruz, a jela će ocjenjivati ljubitelj domaće kuhinje chef Tomislav Špiček. Manifestacija “Kaj su jeli naši stari” ne smije proći bez vrbovečke pere, koju će pripremati Udruga Pera i učenici Srednje škole Vrbovec. U nedjelju će u parku održati i radionicu izrade tradicionalnog vrbovečkog specijaliteta. Novost ove godine je i radionica kuhanja po starinski u organizaciji Davora Dretara Dreleta.

U subotu i nedjelju gastro ponuda bit će dostupna i na Ljetnoj pozornici te u velikom šatoru, na jelovniku je vol na ražnju, pečenje s ražnja, prigorska šnicla. Uz dobru hranu ide i dobra kapljica, a za to će se pobrinuti Udruga vinara i vinogradara Vrbovec koja u Vinskom domu organizira program „Kaj su pili naši stari”. “Kapljicu s vrbovečkih bregov” možete probati i u Gradskom parku zahvaljujući OPG-u Tomislav Petak.

I ove godine generalni sponzor manifestacije je PIK Plus Vrbovec, a od ostalih sponzora najznačajniji su Zagrebačka pivovara, HEP i Jamnica.

Kompletan program manifestacije dostupan je na stranicama Turističke zajednice Grada Vrbovca i na svim frekventnijim mjestima u gradu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime