Vrbovec minimalnom pobjedom protiv Ravnica 1 : 0 do novih bodova

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. KOLO 3. HNL SREDIŠTE

 VRBOVEC – RAVNICE1 : 0

 VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Zvonimir Radinić 7. (Karlovac). Pomoćnici:Adrijano Delač (Karlovac) i Luka Sušanj (Ogulin). Četvrti sudac: Matej Horvat (Zagreb).

Delgat: Mladen Ciglenečki (Sveti križ Začretje).

STRIJELAC: 1:0 J. Colarić (36).

VRBOVEC:Zrinščak7, Frigan 6,5,(od 50. Boroša 6,5), M. Tolić 6,5, Krizmanić 6,5, Lovrić 7,Ćosić 7, Bubnjar 6,5, (od 46. Trošić 7),Tomas 7, J. Colarić 7, D. Colarić 7,(od 46. G. Tolić 6,5), K. Colarić 6,5, (od 46. Režabek 6,5),

Trener:Dražen Biškup 6,5.

RAVNICE: Javor 6,5, Džaferović 7, Piršić 7, Pavić 7, Novak 6,5, Hodak, 6,5, (od 46. Čakarun 6,5), Matoš 7, Glasnović 6,5, (od 66. Hlebec -), El-Saleh 7, Palić 6,5, (od Mioković 6,5), Špićić 7.

Trener: Vladimir Balagović 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Colarić.

U jednoj čvrstoj, borbenoj i kvalitetnoj utakmici, Zagrepčani su u prvih 20. minuti nametnuli svoj stil igre, ali nije bilo izglednih prilika jer se uglavnom igralo između dva kaznena prostora. Gosti su opasno zaprijetili u 21. minuti jer je Novak snažno opalio s ruba kaznenog prostora u desni donji kut, a Zrinščak izvrsnom obranom spasio siguran gol i loptu skrenuo u korner. Uzvratio je domaćin u 25. minuti prodorom Frigana po desnom boku nakon čega je vratio prizemnu loptu u petera na koju je za milimetar zakasnio Josip Colarić. Vrbovec je poveo iz prve ozbiljne akcije u 36. minuti. Tomas je povukao loptu na sredini terena, pronašao Domagoja Colarića koji je centrirao s desne strane, a brat Josip manirom rasnog strijelca s 10 m glavom pogađa neobranjivo u lijevi gornji kut. U 45. minuti Josip Colarić je dodao loptu Bubnjaru koji je tukao iskosa s desne strane s 14 m, ali je vratar Javor sigurno obranio udarac.

U drugom poluvremenu mudrom taktikom Dražena Biškupa Vrbovec je zauzeo defanzivnu poziciju, prepustio inicijativu gostima i tražio svoje šanse preko kontranapada i kontranapada. Ravnice su opasno zaprijetile u 66. minuti jer je po lijevoj strani probio Glasnović i ubacio loptu, koju je s 7 glavom tukao Čakarun, koja je završio iznad vratnice. U 77. minuti Špičić je nanizao par domaćih igrača i centrirao s lijeve strane, a loptu je neometan s 5 m pucao glavom Pavić koja je proletjela uz vratnicu. U dramatičnoj završnici Vrbovec je u grčevitoj borbi sačuvao minimalno vodstvo i upisao nova tri boda na svoj konto.

Iako su nogometaši Ravnica imali inicijativu, veći posjed lopte i tri izgledne prilike, bodovi su ostali u Vrbovcu, što je samo potvrda igračke kvalitete i karaktera domaće ekipe te stručnog vođenja trenera Damira Biškupa.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime