Vrbovec jesenski dio završio pobjedom protiv Kurilovca 2:1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 17. KOLO 3. HNL SREDIŠTE

VRBOVEC – KURILOVEC 2 : 1

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Dominik Hren (Zagreb) 7. Pomoćnici: Matej Mrkoci (Mraclin) i Martina Neralić (Karlovac). Četvrta sutkinja: Karla Šegota (Zagreb).

Delegat: Goran Herceg (Krapina).

STRIJELCI: 0:1 Popović (41), 1:1 Slišković (46), 1:2 J. Colarić (69).

VRBOVEC: Zrinščak 7, Frigan 7, G. Tolić 6,5, Krizmanić 7, Lovrić 6,5, (od 46. Nakić 7), Ćosić 7, Škaro 6,5 (od 46. J. Colarić 7), Babić 6,5, Bubnjar 6,5, (od 46. Slišković 7), Tomas 7, D. Colarić 7, (od 76. Trošić -).

Trener: Igor Ratkajec 7.

KURILOVEC: Išek 6,5, Grdenić 6, (od 78. Zubak -), Popović 7, Resler 6,5, Tolj 6,5, (od 58. Bukvašević 6,5), Selman 6,5, (od 71. Župetić –), Bakula 6, (od 71. Beganović -), Knežić 6, Kuštek 6,5, Završki 7, Radoš 7.

Trener: Senad Harambašić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Slišković.

Vrbovčani su na klizavom i gnjecavom terenu odmah na početku utakmice uspostavili mlaku inicijativu dok je Kurilovec djelovao opasnije iz brzih kontranapada. Gosti su imali veliku prigodu u 20. minuti kada je Selman nesebično dodao Bakuli koji je pucao s 10 m, ali je lopta s puno sreće za domaćina završila iznad domaćih vrata. U 30. minuti Resler je snažno odapeo loptu s 25 m koje je prohujala uz lijevu domaću vratnicu. Kurilovec je poveo u 41. minuti zahvaljujući pomoćnom sucu Mateju Mrkociju, koji nije označio očito zaleđe Popoviću, koji je iz blizine zatresao domaću mrežu. Mogao je Kurilovec povećati vodstvo u 43. minuti jer je  Bakula probio po desnom boku i potom s 10-tak m tukao, ali je udarac obranio Zrinščak.

Ulaskom Sliškovića, Josipa Colarića i Nakića podigla se domaća razina igre u drugom poluvremenu. Domaćin je izjednačio u 46. minuti nakon vrlo lijepe akcije po desnoj strani u kojoj je Domagoj Colarić vratio loptu na 10-tak m koju je preciznim udarcem zahvatio Slišković i pogodio neobranjivo u lijevi donji kut. U 51. minuti snažno je šutirao Tolj, a lopta završila uz desnu domaću vratnicu. Domagoj Colarić je nakon solo prodora u 55. minuti silovito tukao s 25 m, vratar Išek odbio loptu, koju je pucao Nakić, koju su s gol crte izbili gostujući igrači. Vrbovec je stigao do preokreta u 69. minuti. Tomas je dijagonalom pronašao Sliškovića koji iz poluokreta dodaje loptu Josipu Colariću koji iz blizine zabija gol. Josip Colarić je u 73. minuti šutirao, Išek odbio loptu koju zahvaća Nakić, ali opet gostujući igraći izbijaju loptu s gol crte. U samoj završnici utakmici Kurilovec napada, a Vrbovec je u grčevitoj borbi obranio svoja vrata i na kraju zasluženo pobijedio rezultatom 2:1.

Vrbovec je teško zabilježio nova tri boda jer je mokar i težak teren uvelike onemogućavao kombinatornu i brzi igru protiv solidne momčadi Kurilovca, ali je na kraju ipak pobjedom završio jesenski dio.

Sudac Dominik Hren, pomoćnica Martina Neralić i četvrta sutkinja Karla Šegota su svojim suđenjem bili na visini kvalitete utakmice dok je mladi pomoćni sudac Mrkoci, uz kardinalnu pogrešku u prvom poluvremenu, imao i niz drugih pogrešnih sudačkih odluka. Inače u fer i korektnoj utakmici kod domaćina su požutjeli: Dino Tomas i Martin Krizmanić, a kod gostiju Marko Zubak.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime