Vrbovec iskoristio svoje prilike, a Naftaš Ivanić svoje nije

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 2. KOLO 4. NL SREDIŠTE SKUPINA B

VRBOVEC  – NAFTAŠ IVANIĆ 3 : 1

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 150.

Sudac: Saša Svjantko (Novska) 8. Pomoćnici: Matej Žižak (Novska) i Željko Dabrović (Voćarica).

Delegat: Mario Karapandžić (Vukovina).

STRIJELCI: 0:1 Starčić (6), 2:0 Dugac(21),2:1 Granđa (45+1), 3:1 Reganham (45+3).

VRBOVEC: Eremija 7, Varga 6,5, Silva 7, Dugac 8, M. Trošić 7, Sever 6,5, (od 75. Legin -), Kolbelšak 6,5, G. Trošić 6,5, Reganham 7,5,(od 75. Vreš -), Frigan 7, (od 88. Fugaj -), Granđa 7, (od 85. Nemet -).

Trener: Antun Anthony Pavlović 7.

NAFTAŠ IVANIĆ: Dokuzović 6,5, (od 64. Klarić -), Slivar 6, (od 46. Hezler 6,5), Marić 6, Gašpar 6, (od 46. Ivanković 6,5), Krsnik 7, Sabolić 6, Hadaš 6,5, (od 46. Belavić 6,5), Ravlić 6, Miličević 6,5, Starčić 7, (od 78. Čančar -), Čuni 7.

Trener: Igor Ćorković 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Alen Dugac.

Naftaš Ivanić je ušao u utakmicu bez respekta protiv bivšeg četvrtligaša Vrbovca i odmah već u 6. minuti šokirao domaćina. Starčić je iz gužve u domaćem kaznenom prostoru s 10-tak m snažnim i preciznim udarcem svladao nemoćnog Eremiju. Poslije gostujućeg vodstva Vrbovec je zaigrao angažiranije i borbenije, ali bez nekih konkretnih prilika, jer su gosti vrlo dobro parirali domaćim napadima. No, Vrbovčani su izjednačili rezultat u 21. minuti. Dugac je iz slobodnog udarca s 25 m postigao prekrasan zgoditak u desni donji kut. U 37. minuti Reganham se izborio za udarac s desne strana s 14 m, ali je gostujući vratar Dokuzović izvanredno obranio šut. Gosti su u 40. minuti izveli brzi kontranapad u kojem je Krsnik dodao loptu Miličeviću koji je 10-tak m pucao pored lijeve vratnice. U 45. minuti Gašpar nije realizirao kazneni udarac za goste jer je pogodio prečku. Ubrzo potom je u sudačkoj nadoknadi 45+1 minuti uslijedila kazna jer je Frigan probio po lijevoj strani i centrirao loptu koju je iz blizine Granđa pospremio u gostujuća vrata. Novi šok za goste uslijedio je dvije minute kasnije. Dugac je dubinskom loptom pronašao Reganhama koji je pobjegao gostujućoj obrani, a potom zaobišao i Dokuzovića i postigao pogodak.

U nastavku su obje momčadi igrale požrtvovno i žustro u kojem je Vrbovec kontrolirao igru dok su se gosti nastojali vratiti u utakmicu. Gostujući vratar Dokuzović se u 64. minuti ozlijedio prilikom intervencije pa ga je zamijenio pričuvni vratar Klarić. Vrbovec je ozbiljno zaprijetio u 71. minuti jer je Reganham dodao loptu Friganu koji je s 10 m tukao iznad vrata. Uzvratili su gosti u 76. minuti, ali je udarac Belavića s 14 m završio iznad prečke. Ponovo gosti opasno prijete u 79. minuti jer je Miličević s ruba kaznenog prostora pogodio vratnicu. Brzu akciju su izveli domaći igrači u 81. minuti. Eremija je ispucao loptu koji je Goran Trošić prenio glavom do Frigana koji s 11 m snažno šutira uz desnu stativu. U 83. minuti Kobelščak je izveo korner s desne strane, ali je udarac Matije Trošića glavom s 5 m završio pored desne stative. Čuni je u 90+5 minuti izveo slobodni udarac s 25 m, ali se sjajnom obranom istaknuo Eremija.

Vrbovec je na kraju zasluženo pobijedio više nego solidni Naftaš Ivanić rezultatom 3:1 jer je pokazao kvalitetnu igru i iskoristio svoje prilike, za razliku od gostiju, koji svoje šanse nisu realizirali.

Iskusni i vrlo dobri sudac Saša Svjatko je sa svojim pomoćnicima Matejom Žižkom i Željkom Dabrovićem imao nadzor nad utakmicom i bez kalkuliranja sudio tijekom cijelog susreta. Sudac Svjatko je dodijelio četiri opomene. Kod Vrbovca su požutjeli Karlo Sever i Nikola Granđa, a kod gostiju David Čuni i Marino Gašpar.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime