Vrbovec igra pripremnu utakmicu protiv Bjelovara

0
Komunalac add

Vrbovec je na otvaranju pripremnog ciklusa na Gradskom stadionu 23. srpnja 2022. godine protiv Samobora pretrpio težak poraz 1:5. Golobradi vrbovečki mladići su doživjeli bolno i gorko iskustvo igranja u seniorskoj konkurenciji. Traumatična je to bila spoznaja i za cjelokupnu vrbovečku nogometnu javnost, kaoi za 50-tak vrbovečkih gledatelja, koji su nijemo i s tužnim emocijama napustili Gradski stadion poslije utakmice sa Samoborom.

Vrbovec novu pripremnu utakmicu igra na Gradskom stadionu 30. srpnja protiv Bjelovara s početkom 18,30 sati. To je nova prilika za dokazivanje mladim vrbovečkim igračima jer samo darovitost nije jedini kriterij da će se razviti u pravog i kvalitetnog nogometaša. Prilika koja je pružena mladim igračima neće se unedogled ponavljati. Toga su sasvim sigurni i oni svjesni pa se očekuju da na svakoj idućoj utakmici pruže i više od maksimuma svojih mogućnosti. Pri tome trebaju imati maksimalnu potporu svojih starijih i iskusnijih suigrača jer nogometno sazrijevanje u seniorskoj konkurenciji zaista traži maksimalna odricanja, svakodnevnu  ozbiljnost i krajnje odgovaran rad. Dakako, pri tome treba priznati da je nužno imati i strpljenje s mladim igračima jer su podložnosti oscilacijama u igru koja je dodatno protkana njihovim igračkim neiskustvom. No, koliko u tome imaju vremena, na žalost ne previše, jer je sve definirano rezultatskim uspjehom.

Na relaciji Vrbovec – Bjelovar razvija se višegodišnja sportska suradnju i tradicionalno se godinama igraju pripremne utakmice. Bjelovarčani stižu ovaj puta u statusu favorita u Vrbovec jer su plasirali u novoformiranu 2. HNL. Za vrbovečki sastav protiv Vrbovca neće konkurirati kapetan Mario Ćosić i Josip Slišković zbog obiteljskih razloga, dok su svi drugi vrbovečki igrači na raspolaganju treneru Draženu Biškupu. Bjelovar i Vrbovec su odigrali pripremnu utakmicu 5.veljače 2022. godine koja je završila pobjedom bjelovarske momčadi rezultatom 1:0.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime