Vrbovec i Zelina na čelu tablice

0
Komunalac add
  1. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2023./24.

U 2. kolu Vrbovec je ispucao i drugu devetku u mrežu Milke Trnine. Prigorski derbi Zelina je riješila u svoju korist protiv Strmca. Sloga petardom iz Križa ispratila Rakovec. Kloštar pobijedio novajliju Slobodu. U Dubravi su uknjiženi prvi bodovi protiv Rugvice Save. Donja Zelina doživjela poraz od Lonje. Dugo Selo je bilo slobodno.

U Vezišću je Milka Trnina dočekala Vrbovec koji je visoko pobjedio domaćina 9:2. Gosti su pitanje pobjednika riješili u prvom poluvremenu. U nastavku je utakmica protekla u međusobnom nadigravanju i atraktivnim nogometnim potezima. Za Vrbovec su bili strijelci: Antonio Arifović 3, Mario Badenić 3 i Ivan Kobaš 2. Kod domaćina je bio dvostruki strijelac Željko Bradić. Naročito je efikasno startao vrbovečki napadač Antonio Arifović koji je u dvije utakmice postigao 7 zgoditaka i trenutno drži prvo mjesto strijelaca.

U prigorskom derbiju Zelina je nadjačala Strmec i zasluženo pobijedila rezultatom 3:1. Željko Dananić je doveo domaćina u vodstvo u 16. minuti, a zelinski junak utakmice bio je Ivica Jakopic koji je zabio dva gola u 33. i 79. minuti. Za goste bio je strijelac Mario Antolković u 71. minuti. Niti najstariji i najvjerniji navijači veterana Zeline se ne sjećaju da u dvije domaće utakmice Hil Nokaj nije bio strijelac, a Zeline je zabilježila dvije uvjerljive pobjede. Nema dvojbe da Nokaja spremaju da se upiše u strijelce na gostovanjima kada trenutno ne želi pogađati protivnička vrata na domaćem terenu. Kapetan Tomislav Margetić ne gubi široki osmijeh s lica jer za sada sve ide prema zacrtanom planu pa se pojačava intenzitet visinskih priprema po zelinskim vinskim cestama.

Sloga na domaćem terenu rijetko gubi bodove pa su tako protiv Rakovca uknjižena prva tri boda kojeg su sigurno i uvjerljivo pobijedili rezultatom 5:0. Standardno za Slogu su bili strijelci: Žarko Gambiroža 2, Dalibor Žertuš 2 te Goran Korman 1.

Uzbudljivo je bilo u Dubravi u kojoj je domaća momčad zasluženo slavila protiv Rugvice Save 4:2. Ivan Leboš je doveo u vodstvo Dubravu u 13. minuti, a rezultat je poravnao Igor Sekulić iz kaznenog udarca u 43. minuti. Domaćin je ponovo poveo u 45. minuti preko Tihomira Bradića koji je realizirao kazneni udarac, a Stevica Petrović je u 50. minuti opet izjednačio rezultat. Potom je domaća momčad pojačala pritisak i zgodicima Leboša u 60. i Bradića u 68. minuti stigla do prve pobjede.

U Paukovcu utakmica između Donje Zeline i Lonje je završila rezultatom 1:3. Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri.Domaćin je poveo preko Tomislava Topića u 23. minuti, a Ivica Muretićje izjednačio rezultat u34. minuti. U drugom poluvremenu voditelj/trener/igrač Lonje Hrvoje Solarić je održao oštru besjedu u svlačionici nakon čega su se veterani iz Lonjice trgnuli iz letargije. Lonja je preokrenula rezultat u 60. minuti preko Ivice Salopeka. U uzbudljivoj završnici u 79. minuti Josip Kralj je postigao zgoditak i potvrdio zasluženi trijumf Lonjičana. Nije se bilo teško vratiti nakon zelinskog debakla u 1. kolu, ali je Hrvoje Solarić pronašao formulu kako da  ostvari pobjedu u Paukovcu pa se sada lakše diše.

U Kloštru Ivaniću domaći Kloštar je minimalno pobijedio novajlije iz Gradeca minimalnim rezultatom 3:2. Jasmin Hodžić je zabio dva gola u 20. i 24. minuti. Međutim, u drugom poluvremenu domaćinu je neobjašnjivo opala koncentracija što je iskoristio Ivan Tkalec i dva gola u 52. i 56. minuti izjednačio rezultat. Na kraju je igrač utakmice Jasmin Hodžić postigao i treći pogodak u 65. minuti pa je Kloštar spretno pobijedio Slobodu 3:2. Opet su Gradečani platili danak neiskustva, ali ne gube nadu da će i oni uskoro zabilježiti prve bodove.

Poredak: 1. Vrbovec6, 2. Zelina 6, 3. Dugo Selo 3, 4. Strmec 3, 5. Sloga 3, 6. Kloštar3, 7. Donja Zelina 3, 8. Lonja3, 9. Rakovec3, 10. Dubrava 3, 11. Sloboda 0, 12. Milka Trnina 0, 13. Rugvica Sava0.

Strijelci:

7 Arifović Antonio (2 KU) (NK Vrbovec)

5 Jakopic Ivica (NK Zelina)

3 Badenić Mario (NK Vrbovec), Hodžić Jasmin (NK Kloštar), Topić Tomislav (NK Donja Zelina) i Vujić Velibor (NK Dugo Selo)

2 Antolković Mario (NK Strmec), Bedeković Željko (NK Strmec), Borovčak Tomislav (NK Vrbovec), Bradić Željko (1 KU) (NK Milka Trnina), Bradić Tihomir (1 KU) (NK Dubrava), Dujmić Nikola (NK Vrbovec),Gambiroža Žarko (NK Sloga Križ),Jendriš Darko (NK Rakovec),Kobaš Ivan (NK Vrbovec),Leboš Ivan (NK Dubrava), Salopek Ivica (NK Lonja), Tkalec Ivan (NK Sloboda Gradec),Višić Filip (NK Dugo Selo), Vitez Tin (NK Milka Trnina), Vuković Marko (NK Zelina) i Žertuš Dalibor (NK Sloga Križ)

1 Banovec Danijel (NK Lonja), Bilić Rade (NK Dugo Selo),Dananić Željko (NK Zelina),Funtak Danijel (NK Sloboda Gradec),Grežina Neven (NK Vrbovec), Husnjak Mario (NK Sloboda Gradec),Kalinski Branko (NK Rakovec),Korman Goran (NK Sloga Križ), Kralj Josip (NK Lonja),Marinić Siniša (NK Milka Trnina),Muretić Ivica (NK Lonja),Nizek Zdravko (NK Strmec), Novoselec Goran (NK Rakovec), Papa Drago (NK Vrbovec), Petrović Stevica (NK Rugvica Sava),Prelec Darijo (NK Donja Zelina),Pušeljić Tomislav (NK Donja Zelina), Sekulić Igor (1 KU) (NK Rugvica Sava), Stojanović Antonio (NK Zelina), Tomičić Mario (NK Dugo Selo),Žigrović Marko (NK Zelina) i Zmazek Mario (NK Zelina)

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime