Vrbovec i Žabnica ostvarili visoke pobjede

0
Komunalac add

21. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

U 21. kolu VNL Istok veterani su se iskazali efikasnošću u kojem je bilo postignuto 44 pogotka.

Tako je po utakmici postignuto 7,33 zgoditaka, što je bilo izuzetno zanimljivo gledateljima koji preferiraju gledati veteranski nogomet. Lider Dugo Selo je nastavilo pobjednički niz i osvojilo sva tri boda protiv Kloštra. Vrbovec je zabilježio visoku pobjedu protiv oslabljenog Strmca. Lonja u velikoj utakmici, ponovo preokretom do pobjede, ovaj puta protiv ekipe Rugvica Sava 1976. Žabnica je prema očekivanju ostvarila pobjedu protiv fenjeraša Rakovca. Sloga nije dala nikakve šanse gostima iz Donje Zeline koja je završila pobjedom domaćina. U Vezišću su Milka Trnina i Dubrava odigrali neodlučeno.

Dugo Selo uspješno je prošlo gostovanje u Ivanić Kloštru te je svakim kolom sve bliže i bliže obrani naslova prvaka. Velibor Vujić je u 4. minuti doveo goste u vodstvo, koje je anulirao Damir Kašnar u 20. minuti. Ponovo su gosti stekli rezultatsku prednost u 60. minuti preko Darka Krapeca. Na kraju je utakmica završila minimalnom pobjedom Dugog Sela protiv Kloštra 2:1. Nije to bila utakmica za pamćenje, ali su gosti ostvarili svoj jedini cilj, a to je bio osvajanje sva tri boda. Mnogi bi rekli: „Još jedna rutinska pobjeda Dugog Sela prema osvajanju još jednog naslova prvaka”.

Kada jedna ekipa pobijedi nakon što u prvom poluvremenu gubi 0:3, to samo dokazuje da se radi o vrlo kvalitetnoj ekipi koju vodi vrlo kvalitetni trener. Nema spora da je u ovom prvenstvu Lonja vrlo kvalitetna ekipa koju vodi vrlo kvalitetni i iskusni trener Marijan Čokor. Na koje su pogonsko gorivo igrali veterani Rugvice Save 1976 u prvom poluvremenu koje su završili u svoju korist rezultatom 3:0 i to zgodicima Igora Ištvanića (14), Stevice Petrovića (20) i Kristijana Palešića (39)? Na to pitanje nećemo nikada dobiti smisleni i znanstveni odgovor jer je Rugvičanima u drugom poluvremenu ponestalo tog tajanstvenog goriva i jednostavno nisu više imali snage parirati domaćinu. S druge strane nakon inspirativnog govora trenera Čokora „poludjeli“ su domaći igrači i isto tako nepoznatim pogonskim gorivom napravili čudesni preokret. Najprije je Igor Delić zabio dva gola u 47. i 61. minuti, a Dejan Knežević je bio strijelac u 58. minuti. Igor Maksimović je preokrenuo rezultat u korist Lonje u 69. minuti, ali je tri minute kasnije Petrović poravnao rezultat. I kada se činilo da će utakmica završiti neriješenim rezultatom ukazao se Denis Pavlović. Najprije je Pavlović sigurno realizirao kazneni udarac u 78. minuti, koji je tako ponovo preokrenuo rezultat u korist Lonje te u 80. minuti novim golom potvrdio domaću pobjedu 6:4. To je jedna od utakmica koja će se sigurno urezati u kolektivnu klupsku memoriju i Lonje i Rugvice Save 1976 i koja će se još dugo, dugo prepričavati narednim naraštajima nadolazećih veterana. Svakako će ova utakmica imati i posebno mjesto u sportskim karijerama Delića i Pavlovića koji su najzaslužniji za pobjedu Lonjičana koji tako nastavljaju borbu za 3. mjesto. Isto tako će ostati i misterija pod kojim su pogonskim gorivom igrali gosti u prvom poluvremenu i pod kojim su pogonskim gorivom vozili domaćini u drugom poluvremenu, kao i sam nadahnuti i motivirajući govor trenera Čokora kojeg je održao uoči početka drugog poluvremena. Na kraju što reći nego samo: „Čudesna i misteriozna utakmica…“

Utakmice Vrbovca i Strmca su od samih početaka izazivale sportsku znatiželju zbog kvalitetnih igara i uzbudljivih završnica. Poseban pečat u mnogim prijašnjim utakmicama pružali su na zelenim terenima Vrbovca i Bedenice veterani Darko Potočić Potok i Marijan Bortiek Marek, a sada iskusni i svim mastima premazani treneri svojih ekipa. Uvijek je tu bilo nadmudrivanja Potočića i Bortieka kako uoči početka utakmica, za vrijeme utakmice, ali i nakon završetka utakmice u „trećem poluvremenu“. Ovaj puta je Potočić nadmudrio svojeg prijatelja Bortieka jer je na teren izveo pomlađeni sastav veterana, dok je iskusnije nogometaše sačuvao za sam kraj utakmice. Pitanje pobjednika bilo je riješeno u prvom poluvremenu koje je završilo vodstvom Vrbovca 4:1. Strijelci kod Vrbovca bili su: Ivan Kobaš 2, Tomislav Čukulin 2, Antonio Arifović 2, Mario Badenić i Kristijan Spajić. Za goste utješni gol je postigao Zdravko Nizek koji tako nastavlja svoju seriju zgoditaka protiv domaćina. Vrbovec je na kraju ostvario protiv oslabljenog Strmca visoku pobjedu 8:1. S druge strane pročulo se da Strmec nije igrao pod punim intenzitetom, maksimalnim zalaganjem, pravim pristupom i najboljom postavom jer su se čuvali za naredni susjedski i prigorski derbi protiv Zeline koji se igra u Bedenici.

Žabnica je bila bez milosti protiv domaćina i fenjeraša Rakovca kojeg su pobijedili rezultatom 7:1. Za goste su bili strijelci: Hrvoje Lončarić 2, Siniša Horvatić 2, Marinko Jukić, Martin Kosik i Danijel Funtak. Za Rakovec je zabio gol Darko Jendriš. Pod vodstvom Roberta Beline Canjuge Žabnica nastavlja vrsnim igrama, ali rasplet u borbi za 3. mjesto s Lonjom se očekuje u narednim kolima. Rakovec i dalje darežljivo dočekuje goste na svom terenu pa je i dalje na djelu rasprodaja domaćih bodova.

Kada za Slogu igra najbolji strijelac lige Dalibor Žertuš onda se teško osvajaju gostujući bodovi u Križu. To se potvrdilo i ovaj puta jer je Sloga na krilima trostrukog strijelca Žertuša pobijedila ekipu Donje Zeline rezultatom 6:2. Žertuš je zabijao golove u 14., 53. i 58. minuti, a još su domaći strijelci bili: Zoran Vorel, Vjekoslav Pleteš i Denis Vitez. Gostujuću čast spasili su zgodicima Tihomir Kocek i Tomislav Posavec.

Još jedna kvalitetna, uzbudljiva i dramatična utakmica odigrana je u Vezišću u kojem su Dubravci u dva navrata vodili da bi u zadnjim minutama izjednačili rezultat. Ivan Turk je doveo goste u prednost u 15. minuti, a Ivan Košutić u 19. minuti izjednačio rezultat. Ponovo gosti vode od 48. minute pogotkom Davora Ferberuša, ali su domaćini poravnali u 54. minuti preko Nikole Zorje. Milka Trnina stiže do preokreta i u 60. minuti golom Borivoja Stojčevića, a Tomislav Pokrajčić je zgoditkom u 76. minuti zaključio utakmicu. Na kraju su i Milka Trnina i Dubrava osvojili po bod, što je prema zbivanjima na terenu i najrealniji rezultat.

U 21. kolu bili su slobodni veterani Zeline.

Poredak: 1. Dugo Selo 52, 2. Vrbovec 50, 3. Lonja 40, 4. Žabnica 36, 5. Sloga 32, 6. Strmec 31, 7. Dubrava 26, 8. Zelina 23, Donja Zelina 21, 10. Kloštar 16, 11. Rugvica Sava 1976 13, 12. Millka Trnina 11, 13. Rakovec 7.

Strijelci prema Comet sustavu:

27 Žertuš Dalibor (3 KU) (NK Sloga Križ)

18 Horvatić Siniša (NK Žabnica), Lončarić Hrvoje (5 KU) (NK Žabnica), Turk Ivan (1 KU) (NK Dubrava), Vitez Tin (1 KU) (NK Milka Trnina) i Vujić Velibor (3 KU) (NK Dugo Selo)

15 Jurić Marinko (NK Žabnica) i Višić Filip (NK Dugo Selo)

12 Ferberuš Davor (NK Dubrava) i Katić Anto (NK Donja Zelina)

10 Arifović Antonio (NK Vrbovec), Ivančević Dino (NK Dugo Selo),Jambrečina Dražen (NK Vrbovec),Kobaš Ivan (NK Vrbovec),Krapec Darko (NK Dugo Selo),Nizek Zdravko (NK Strmec), Vidak Ivica (3 KU) (NK Zelina) i Vrabec Tomislav (NK Rugvica Sava 1976)

9 NokajHil (NK Zelina)

8 Maksimović Igor (NK Lonja)

7 Jularić Josip (NK Dugo Selo), Kralj Josip (NK Lonja), Kranjec Dario (NK Strmec) i Pavlović Denis (4 KU) (NK Lonja)

6 Badenić Mario (NK Vrbovec), Franjić Ivica (NK Dugo Selo), Opačak Luka (NK Lonja), Oroz Filip (NK Lonja), Pleteš Vjekoslav (NK Sloga Križ), Rusan Danko (NK Rakovec), Tomičić Mario (NK Dugo Selo) i Vorel Zoran (NK Sloga Križ)

5 Delić Igor (NK Lonja),Funtak Danijel (2 KU) (NK Žabnica),Havojić Ivica (NK Strmec), Ištvanić Igor (NK Rugvica Sava 1976),Kocek Tihomir (NK Donja Zelina),Mazur Darko (NK Kloštar), Salopek Ivica (1 KU) (NK Lonja) i TomajVilson (NK Kloštar)

4 Baček Dražen (1 KU) (NK Rakovec),Blažinović Dubravko (NK Sloga Križ),Brezovečki Branko (NK Kloštar),Grežina Neven (NK Vrbovec), Kovačić Nenad (NK Milka Trnina),Krofak Ivica (NK Strmec),Labudović Ivan (NK Donja Zelina), Marčinković Mato (NK Kloštar),Mikovčić Mario (NK Lonja), Mladen Davor (1 KU) (NK Dubrava),Okroša Tomislav (NK Dubrava),Pajsar Tomislav (1 KU) (NK Vrbovec), Palešić Kristijan (NK Rugvica Sava 1976),Peršun Dario (NK Milka Trnina), Petrović Stevica (NK Rugvica Sava 1976), Spajić Kristijan (NK Vrbovec) i Spajić Ivan (NK Vrbovec)

3 Valaško Mladen (NK Rugvica Sava 1976),Burec Tomislav (NK Vrbovec),Đerek Josip (NK Sloga Križ),Ferek Mladen (NK Milka Trnina),Kosak Ivica (NK Dugo Selo), Maksimović Branko (NK Lonja), Margetić Tomislav (NK Zelina), Posavec Tomislav (NK Vrbovec),Pušeljić Tomislav (1 KU) (NK Donja Zelina),Sičaja Stipo (NK Žabnica),Šimek Marko (NK Žabnica),Solarić Hrvoje (1 KU) (NK Lonja), Topalović Anto (NK Lonja) i Vrcić Mato (NK Lonja) itd.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime