Vrbovec i ove godine pomaže osnovnoškolce i srednjoškolce

0
Komunalac add

Šestu godinu zaredom vrbovečki osnovnoškolci dobit će besplatne udžbenike, radne bilježnice i pomagala za školu. Udžbenike kupuje država dok radne bilježnice i pomagala (atlase, likovne mape, pribor za tehnički i pokusi iz biologije, kemije i fizike) nabavlja Grad.

Potporu za nabavu knjiga po drugi put dobit će i vrbovečki srednjoškolci. Njima će u rujnu Grad Vrbovec isplatiti jednokatne potpore od 70 eura po učeniku. – Za učenike osnovnih škola Grad će i ove godine izdvojiti oko 75.000 eura dok će se za potpore srednjoškolcima izdvojiti dodatnih 25.000 eura. Tu nije kraj potporama koje dajemo za naše učenike. Od prošle godine isplaćujemo i nove, uvećane iznose stipendija, financiramo prijevoz učenika, asistente u nastavi i ono kaj je najvažnije spremamo za prijavu na natječaj iz EU fondova projekte nadogradnje oba dvije vrbovečke osnovne škole kako bismo mogli uvesti nastavu u jednoj smjeni –  izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. Radne bilježnice i pomagala, podijelit će se učenicima osnovnih škola, zajedno s udžbenicima, prvog tjedna nastave.

Kad su u pitanju učenici srednjih škola, pravo na potporu imat će svi vrbovečki srednjoškolci bez obzira koju školu pohađaju osim onih koji slično pravo već ostvaruju. Znači osim učenika koji pohađaju srednju školu na području drugih gradova i koji tamo već dobivaju besplatne udžbenike. Većini roditelja, odnosno učenika koji polaze Srednju školu u Vrbovcu će trebati minimalna dokumentacija: osobna iskaznica ili potvrda o prebivalištu te broj računa na kojim će im biti uplaćena sredstva. Ostalo će Grad riješiti sa srednjom školom. Preostali učenici koji polaze srednje škole u drugim gradovima će trebati donijeti iz svoje srednje škole potvrdu o upisu. Grad će sufinancirati s iznosom od 70 € i nabavku rabljenih knjiga, te neće tražiti nikakav račun za pravdanje. Sve informacije za učenike srednjih škola bit će objavljene u rujnu kad Grad objavljuje pozivu za potporu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime