Vrbovec i Lonja zauzeli prva mjesta

0
Komunalac add

3. KOLO VNL NS DUGO SELO PRVENSTVO 2021./22.

Nakon 3. kola Vrbovec i Lonja su preuzeli tron, koji su u derbiju podijelili bodove, jer Dugo Selo nije igralo u 3. kolu. Sloga i Žabnica su bez milosti zabili svojim protivnicama po 10 komada. Renesansni povratak Rakovca koji je ostvario trijumf protiv Zeline.

U derbiju kola između Lonje i Vrbovca prštalo je na sve strane od čvrstih i bespoštednih startova na tvrdom i neravnom terenu pa je i igra bila tvrda, borbena i beskompromisna. Prema prikazanoj igri rezultat utakmice je trebao biti 0:0 jer u 80 minuti, vjerovali ili ne, niti jedna momčad nije stvorila niti jednu izrađenu 100 postotnu priliku. Naime, oba trenera Marijan Čokor i Darko Potočić, kolege po profesionalnoj struci i po trenerskoj naobrazbi su prije svega usmjerili igru da ne prime zgoditak u vlastitu mrežu, pri čemu su zaboravili da bi njihove ekipe/formacije mogle postići i pogodak, što je i glavni cilj nogometne igre. A to se u derbijuzapravo i desili na slučajan način u dva navrata. Prvi su došli u vodstvo Vrbovčani u 6. minuti. Kapetan Zvonimir Pavić je izveo slobodni udarac s 25 m, lopta se odbila od živog slučajno do Dražena Fulira, koji je velemajstorski reagirao i prekrasnim volejom s 11 m pogodio u lijeve rašlje. Rezultat je izjednačio Filip Oroz u 73. minuti koji je slučajni odbijanac s 10 m milimetarskom preciznošću velemajstorski lobom smjestio u lijeve rašlje. Ipak u toj rovovskoj borbi na sredini terena gdje su sijevale munje i čula se potmula grmljavina čvrstih startova, najteže je nastradao gostujući trener, kojeg su na kraju utakmice iz terena iznijeli domaći nogometaši,velikog srca i beskrajne duše Dragomir Reškovac i Mario Mihek. Derbi je odigran na pridržavanju taktičko-tehničkog plana, na disciplini igre, u visokom ritmu i izraženom požrtvovnošću, na kojem bi mogle pozavidjeti i mnoge seniorske momčadi županijskog ranga.

Nakon dva šokantna poraza, Žabnica je svoj nogometni bijes iskalila na novajliji lige momčadi Donje Zeline, koja je tako popila gorku pilulu i 10 komada u vlastitoj mreži. Još uvijek čekamo prvog strijelca iz Donje Zeline koji će ući u klupsku povijest da je zabio prvi gol za svoju ekipu. Za Žabnicu su bili strijelci: 1:0 Marinko Jurić (19), 2:0 Hrvoje Lončarić (26 11m), 3:0 Siniša Horvatić (37), 4:0 Marinko Jurić (39), 5:0 Hrvoje Lončarić (52), 6:0 Marinko Jurić (53), 7:0 Hrvoje Lončarić (72), 8:0 Siniša Horvatić (72), 9:0 Siniša Horvatić (77), 10:0 Hrvoje Lončarić (80).Lakše se sada diše u Žabnici jer su se zbili redovi, maksimalno odgovorno i efikasno odigrali utakmicu i puni samopouzdanja gledaju prema Rugvici.

U Križu je pala desetka u mrežu gostiju iz Vezišća pa je Sloga zabilježila prvu pobjedu i prve bodove u ovogodišnjem prvenstvu. Strijelci su bili: 1:0 Marko Magdić (2), 2:0 Vjekoslav Pleteš (5), 2:1 Tin Vitez (12), 3:1 Andro Crnogaj (14), 4:1 Josip Đerek (18), 5:1 Vjekoslav Pleteš (19), 6:1 Dubravko Blažinović (22), 7:1 Goran Vorel (25), 8:1 Zoran Vorel (54), 9:1 Dubravko Blažinović (61), 10:1 Vjekoslav Pleteš (74). Nakon visoke pobjede, veterani Sloge su lakše zaboravili na poraz u Lonjici u 1. kolu i s optimizmom se okreću prema Vrbovcu.

Ne cvatu ruže na početku ove jeseni veteranima Zeline koji su u tri kola doživjeli dva poraza. Ovaj puta su preporođeni Rakovčani, vođeni i taktički preporođenim trenerom Draženom Bačekom, zavili u crno Zelinčane. Ipak nije Rakovec lako stigao do pobjede jer je tek u finišu utakmice slomio otpor gostiju. Najprije je Željko Radotović zabio gol u 65. minuti za vodstvo domaćina. Potom je Dražen Baček povećao rakovečko vodstvo u 73. minuti, a Petar Martinović u 77. minuti postavio konačnih 3:0. Nema dvojbe da su Rakovčani na početku jesenskog dijela ugodno iznenađenje lige koje mudro vodi trener/igrač Dražen Baček i koji su zasjeli na 4. mjesto.

Rugvica Sava 1976 je bila slobodna u trećem kolu dok su bile odgođene utakmice Dugo Selo – Dubrava i Kloštar – Strmec.

Poredak: 1. Vrbovec7, 2. Lonja7, 3. Dugo Selo 6, 4. Rakovec 6, 5. Rugvica Sava 1976 4, 6. Sloga 3, 7. Žabnica 3, 8. Strmec 3, 9. Dubrava3, 10. Zelina 3, 11. Donja Zelina 1, 12. Kloštar 0, 13. Milka Trnina 0.

Strijelci prema Comet sustavu: 5 Lončarić Hrvoje (2 KU) (Žabnica), 4 Horvatić Siniša  (Žabnica), 3 Jurić Marinko (Žabnica), Nizek Zdravko (Strmec) i Pleteš Vjekoslav (Sloga), 2 Baček Dražen (Rakovec), Blažinović Dubravko (Sloga), Ferberuš Davor (Dubrava), Funtak Danijel (2 KU) (Žabnica), Grežina Neven (Vrbovec), Oroz Filip (Lonja), Rusan Danko  (Rakovec), Salopek Ivica (1 KU) (Lonja), Spajić Ivan (NK Vrbovec) i Turk Ivan (NK Dubrava) itd.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime