Vrbovec i Lonja drže vrh, a Dugo Selo posrnulo protiv Donje Zeline

0
Komunalac add
  1. KOLO VNL NS DUGO SELO PRVENSTVO 2021./22.

Poslije 4. kola nema više momčadi sa 100 postotnim učinkom. Najveće iznenađenje priredili su veterani Donje Zeline koji su odigrali s neprikosnovenim favoritom Dugim Selom neriješeno. To samo potvrđuje da će ovo prvenstvo biti izuzetno zanimljivo i uzbudljivo u rezultatskom smislu. U ostalim susretima Vrbovec, Strmec, Lonja i Žabnica su osvojili tri boda. Kloštar je iznenadio Dubravce i osvojio prvi bod.

Najveće iznenađenje 4. kola desilo se u režiji momčadi Donje Zeline koja je s prvakom Dugom Selom odigrala 2:2. Dugo Selo je vjerojatno unaprijed uračunalo sva tri boda protiv novajlije lige, a onda se desila neugodna stvarnost. Anto Katić je povijesni, prvi i to dvostruki strijelac u jednoj prvenstvenoj utakmici za Donju Zelinu, kojem je to uspjelo dva puta u 14. minuti, pa će njegovo ime i prezime biti trajno upisano zlatnim slovima u veteranskoj povijesti kluba. Dugo Selo je proigralo tek u drugom poluvremenu. Najprije je Filip Višić smanjio rezultat u 42. minuti, a Darko Krapec je poravnao rezultat u 62. minuta. Ovo je velika pouka i za sve druge momčadi da neće biti lako s veteranima Donje Zeline na njihovom domaćem terenu. U Dugom Selu se provodi opća mobilizacija pred susjedski derbi protiv Rugvice Save 1976 u narednom kolu jer još jedan kiks u nizu bio bi previše.

Nakon što je trener Vrbovca Darko Potočić doživio težu povredu u 3. kolu u Lonjici i završio na operacijskom stolu, vruću trenersku funkciju preuzeo je poznati vrbovečki nogometaš, s trenerskom licencom, Tomislav Pajsar. Ovim putem Vrbovec želi treneru Darku Potočiću uspješni rehabilitacijski proces povratka u svakodnevni život i što prije povratak na nogometne terene. Novi trener Tomislav Pajsar je imao veliku pomoć od Darka Potočića jer su u telepatskoj komunikaciji iskovali pobjedu u derbiju protiv kvalitetne momčadi Sloge iz Križa. Prvi zgoditak postigao je kapetan Zvonimir Pavić u 8. minuti. Antonio Arifovićje zabio prekrasan zgoditak u 20. minuti s 20 m preciznim i snažnim udarcem u desni donji kut. Na proigravanje Sebastijana Huzjaka u 37. minuti Ivan Kobaš se iz blizine upisao u strijelce po treći puta. U drugom poluvremenu u samoj završnici utakmice kod domaćina dolazi do opuštanja i pada koncentracije pa se izvrsnim obranama istaknuo vratar Anthony Pavlović. Velike prilike za goste nisu iskoristili Žarko Gambiroža, Dalibor Žertuš i Vjekoslav Pleteš. Trener Tomislav Pajsar je u svom trenerskom debiju zabilježio pobjedu, ali u narednim susretima mora poraditi puno više na psihološkoj galvanizaciji vrbovečkih redova da se ne ponovi „veliku crna rupa“ u finišu utakmica.

Sada je više nego očito da se Lonja prometnula u jednog od favorita prvenstva jer kada netko iz srca Prigorja iz Svetog Ivana Zeline odnese sva tri boda, onda zaslužuje i dužan respekt i uvažavanje. U derbiju starih rivala Zeline i Lonje pobjeda je pripala gostima koji su poveli već u 2. minuti. Duplim pasom Mato Vrcić i Denis Pavlović su izigrali domaću obranu, nakon čega je Pavlović rutinski zabio gol. Utakmicu je riješio Hrvoje Solariću 65. minuti prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca s 22 m u lijeve gornje rašlje. Još uvijek nisu procvale ruže na početku jesenskog dijela veteranima Zeline koji su u četiri kola doživjeli tri poraza. S druge strane trupe Marijana Čokorasu nakon uspješno provedene operacije u Svetom Ivanu Zelini, sada maksimalno fokusirane prema drugom velikom derbiju, jer u Lonjicu u 5. kolu stiže uvijek neugodna momčad Strmca.

Strmec je opravdao ulogu favorita protiv Rakovca koji je tradicionalno uvijek loše prolazio u Bedenici. To se potvrdilo i ovaj puta jer je Strmec zabilježio uvjerljivu pobjedu 5:1. Strijelci za domaćina bili su: Dragutin Mahnet (24), Ivica Krofak (37), Zdravko Nizek (39), Ivica Havojić (51) i Marijan Mihalić (71), dok je Slaven Papa postigao počasni gol za Rakovec u 42. minuti. Nedvojbeno da su se nogometaši Strmca napunili dodatnim samopouzdanjem pred derbi u Lonjici. Rakovec može popravni tražiti protiv Dubrave na vlastitom terenu.

Utakmica između Dubrave i Kloštra završila je neodlučenim rezultatom 2:2. Dubravci su stigli do vodstva u 14. minuti preko Ivana Turka. Gosti su izjednačili u 29. minuti zgoditkom Darka Mazura. Kloštar preokreće rezultat na svoju stranu u 51. minuti drugim golom Mazura. Davor Ferberuš je u 54. minuti poravnao rezultat pa je svakoj ekipi pripao po bod.

Žabnica nije ponovila grešku iz proljetnog dijela prošlog prvenstva kada je doživjela poraz od ekipe Rugvica Sava 1976 pa se ovaj puta za utakmicu pripremala na psihološkom, fizičkom, taktičkom i tehničkom planu zbog čega  nije izostao pozitivan rezultat. Utakmica se dugo lomila i sve je krenulo na mlin Žabnicesredinom drugog poluvremena. Naime, Mladen Valaškoje nespretno pogodio vlastitu mrežu čime je dao vjetar u krila gostujućoj momčadi. Marinko Jurić je povećao vodstvo Žabnice u 73. minuti, a gostujuću pobjedu 3:0 je zapečatio Siniša Horvatić u 75. minuti.U svlačionici Žabnice zbog dvije uzastopnih pobjeda i bombona bronhi lakše se diše te imaju 10 dana visinskih priprema pred derbi 6. kola protiv prvaka Dugog Sela. Rugvičani se sada moraju okrenuti vječitom derbiju protiv prvaka Dugog Sela u kojem se uvijek igralo za prestiž.

Milka Trnina bila je slobodna u četvrtom kolu.

Poredak: 1. Vrbovec10, 2. Lonja10, 3. Dugo Selo 7, 4. Žabnica 6, 5. Strmec6, 6. Rakovec 6, 7. Rugvica Sava 1976 4, 8. Dubrava4, 9. Sloga3, 10. Zelina 3, 11. Donja Zelina 2, 12. Kloštar 1, 13. Milka Trnina 0.

Strijelci prema Comet sustavu: 5 Horvatić Siniša (Žabnica) i Lončarić Hrvoje (2 KU) (Žabnica), 4 Jurić Marinko (Žabnica) iNizek Zdravko (Strmec), 3 Ferberuš Davor (Dubrava), Pleteš Vjekoslav (Sloga) i Turk Ivan (Dubrava), 2 Baček Dražen (Rakovec),Blažinović Dubravko (Sloga),Funtak Danijel (2 KU) (Žabnica),Grežina Neven (Vrbovec), Katić Anto (Donja Zelina),Krapec Darko (Dugo Selo),Mazur Darko (Kloštar), Oroz Filip (Lonja), Pavić Zvonimir (Vrbovec), Pavlović Denis (Lonja), Rusan Danko (Rakovec), Salopek Ivica (1 KU) (Lonja), Spajić Ivan (Vrbovec) iVišić Filip (Dugo Selo), 1 Arifović Antonio (Vrbovec),Brezovečki Branko (Kloštar),Crnogaj Andro (Sloga),Đerek Josip (Sloga), Dorić Berislav (Zelina), Fulir Dražen (Vrbovec),Guštek Tomislav (Zelina),Havojić Ivica (Strmec),Kalinski Branko (1 KU) (Rakovec) itd.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime