Vrbovec i Kurilovec odigrali bez zgoditaka

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. NL CENTAR

VRBOVEC – KURILOVEC 0 : 0

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac:Matija Spudić (Ivanić-Grad) 7. Pomoćnici: Jurica Šarić (Dugo Selo) i Ivan Batušić (Cvetković).

Delegat: Ivica Balenović (Zagreb).

VRBOVEC: Kralj 7,5,Videc 6, (od 70. Varga -), Jantoljak 6, M. Tolić 6, Trošić 6,5, Babić 7, Turk 6, Bubnjar 6, (od 83. K. Colarić – ), J. Colarić 6,5, G. Tolić 6, Martinović 6,5.

Trener: Dražen Biškup 6,5.

KURILOVEC: Išek7, Turkalj 6, (od 70. Ivković -), Selman 6,5, (od 90. Bradić -), Bakula 6,5, (od 70. Bakula -), Pezo 7, (od 70. Saiti -), Bolješić 6,5, Šarić 6.5, Završki 6,5, Resler 7, Ćosić 6,5, Pušić 6,5, (od 70. Blagoev -).

Trener: Senad Harambašić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Niko Kralj.

CRVENI KARTON: Stjepan Završki (86).

Vrbovcu je u borbi za ostanak u 3. NL Centar svaka utakmica ključna, a gubitak bodova na domaćem terenu je ravan katastrofi koja se može jedino nadoknaditi osvajanjem bodova na gostovanju.

Utakmica između Vrbovca i Kurilovca je bila ispod razine natjecanja u 3. NL Centar u kojoj su ipak gosti ostavili bolji dojam. Domaćin je imao veliku šansu u 10. minuti. Babić je izveo korner s desne strane, a Martinović glavom sa 6 m pucao iznad domaćih vrata. U 13. minuti Turkalj je opasno zaprijetio s 20-tak m, ali je Kralj izvanredno reagirao. Bakula je u 38. minuti izveo solo prodor i oštro šutirao, ali je Kralj obranio udarac. Ponovo je Bakula bio opasan po domaći gol u 42. minuti, ali je njegov šut ponovo zaustavio Kralj sjajnom reakcijom.

U drugom poluvremenu je Vrbovec zaigrao malo agresivnije. Martinović se u 55. minuti izborio za udarac s 20-tak m, ali se bravuroznom obranom istaknuo vratar Išek. Velike probleme domaćoj obrani pravio je po lijevoj strani Pezo koji je u 56. minuti snažno šutirao s 14 m, ali je udarac skinuo Kralj. U 59. minuti 100 postotnu šansu nije realizirao Selman jer je njegov udarac iz blizine čudesno obranio vratar Kralj. Resler je u 64. minuti silovito je tukao, ali se Kralj opet nije dao iznenaditi. U dramatičnoj završnici domaćin je vršio pritisak, ali bez konkretne prijetnje. Utakmica je završila bez pogodaka jer su se vratari obiju momčadi Kralj i Išek istaknuli svojim obranama i najzaslužniji su što su njihove mreže ostale netaknute. Poslije 23. kola Vrbovec se i dalje nalazi na 17. mjestu koje ga vodi ravno u 5. rang natjecanja. Vrbovečki navijači su tužni, jadni i utučeni napustili Gradski stadion nakon svega viđenoga.

U samoj završnici utakmica se nepotrebno zaoštrila pa je sudac Matija Spudić isključio kod gostiju Stjepana Završkoga u 86. minuti zbog dvije opomene i trenera Senada Harmbašića u 91. minuti radi prigovora. Kod Kurilovca su još požutjeli Vito Pezo, Marko Ivković, Mijo Šarić, Vilim Blagoev i službeni predstavnik Željko Desput. Opomena kod Vrbovca bila je dodijeljena Goranu Trošiću.

Vrbovec u nedjelju, 2. travnja igra utakmicu istine u Strmcu protiv fenjeraša Save gdje bi pobjeda uvelike popravila izglede u borbi za izlazak iz zone ispadanja. U suprotnome samo čudesni obrat može Vrbovčane spasiti od najgorega.

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime