Vrbovec i HAŠK 1903 odigrali neodlučeno 2:2

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 24. KOLO 3. HNL SREDIŠTE

VRBOVEC – HAŠK 1903  2:2

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Filip Meglić (Krapinske Toplice) 5,5. Pomoćnici: Nikola Bedeniković (Zabok) i Hrvoje Vitković (Sisak). Četvrti sudac: Zdravko Fotivec (Špičkovina).

Delegat: Ivica Solomun (Sisak).

STRIJELCI: 0:1 Krajačić (15), 1:1 Tomas (60), 2:2 J. Colarić (80), 2:2 Rihtar (86 11m).

VRBOVEC: Benić 6,5, Frigan 7, M. Tolić 6,5, Krizmanić 6,5, Tomas 7,5, Babić 6,5, Škaro 6,  (od 46. J. Colarić 7), Bubnjar 6, (od 46. Trošić 7), Nakić 7, D. Colarić 6,5, Slišković 6,5.

Trener: Dražen Biškup 6,5.

HAŠK 1903: Gujić 6.5, Štefanac 6,5, Čopec 7, Miloš 7, Rihtar 7, Surjan 6, Pizzitola 6,5, (od 77. Karamatić -), Perinić 6,5, (od 77. Omazić -), Nemanić 6,5, (od 55. Kovačević 7), Režek 6,5, (od 55. Bradić -, od 65. Đonlić -), Krajačić 7.

Trener: Ivica Piplica 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Dino Tomas.

Po prohladnom vremenu, na mokrom i klizavom terenu Vrbovec i HAŠK 1903 odigrali su čvrstu, kvalitetnu i uzbudljivu utakmicu. Sudac Filip Meglić se pretvorio u prvo ime utakmice jer nije bio dosljedan u svojim odlukama. Naime, Meglić nije postupao na isti način u identičnim situacijama, kako kod izricanja disciplinskih mjera tako i kod dosuđivanja najstrože kazne, što je u konačnici sve završilo na štetu domaće momčadi.

Početne minute pripale su Zagrepčanima, ali se uglavnom igra odvijala između dva kaznena prostora. HAŠK 1903 je poveo u 15. minuti iz lijepe akcije, koju je završio Krajačić udarcem s 11 metara u lijevi donji kut. Prvi ozbiljni domaći udarac uputio je u 30. minuti Nakić s 18 metara, ali je završio pored desne stative. Pritisak Vrbovca donio je i novu prijetnju u 35. minutu  jer je lijepu domaću akciju Slišković završio udarcem u gostujući blok. Najbolju šansu za izjednačenje imali su Vrbovčani u 37. minuti. Babić je izveo korner s lijeve strane, Domagoj Colarić prebacio loptu glavom do Sliškovića koji je s par metara promašio prazna gostujuća vrata.

Ulaskom Josipa Colarića i Trošića, Vrbovčani su podigli kvalitetu igre. Već u 46. minuti na ubačaj Frigana s desne strane Josip Colarić s 5 metara glavom puca pored desne stative. Na rušenje Dine Tomasa u 50. minuti u gostujućem kaznenom prostoru sudac Meglić je samo odmahnuo rukom. U 53. minuti Nakić dodaje loptu Domagoju Colariću koji snažno šutira s 14 metara iznad gostujućeg gola. Vrbovčani su u 57. minuti izveli brzi napad po desnoj strani, Nakić je idealno dodao loptu Josipu Colariću kojem je snažni udarac 11 metara obranio vratar Gujić.

Domaćin je ipak izjednačio nakon bolje igre u 60. minuti. U gužvi u kaznenom prostoru Trošić je proigrao Tomasa koji s 10 metara pogađa u lijevi gornji kut. Vrbovec je stigao do preokreta u 80. minuti. Frigan je ubacio dubinsku loptu koju je prihvatio Josip Colarić i s 14 metara svladao vratara Gujića. U 86. minuti zbiva se ključni moment utakmice kada je sudac Meglić dosudio kazneni udarac za HAŠK 1903, a u identičnoj situaciji ranije na Tomasu, to nije učinio za domaću momčad. To je izazvalo negodovanje kod domaćeg trenerskog dvojca Dražena Biškupa i Igora Ratkajca i kod domaće publike. Rihtar je sigurno izveo kazneni udarac za goste i poravnao rezultat na 2:2. U samoj završnici utakmice Vrbovec napada svim snagama što je otvorilo puno prostora za gostujuće kontranapada. Upravo su tako Zagrepčani u sudačkoj nadoknadi 90+4 minutiimali 100 % šansu za pobjedu. Gosti su izveli brzi kontranapad po lijevoj strani kojeg je završio mladi Đonlić nepreciznim udarcem s 10 metara pored lijeve domaće stative.

Na kraju je utakmica između Vrbovca i HAŠK-a 1903 završila podjelom bodova, u jednoj mučnoj atmosferi, u kojoj se domaćini ne mogu oteti dojmu da su doživjeli sudačku nepravdu jer sudac Filip Meglić nije bio dosljedan u svojim procjenama.

Kod Vrbovca bili su opomenuti: Alen Babić, Goran Trošić, Dražen Biškup i Igor Ratkajec, a kod gostiju nitko.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime