Vrbovec furiozno pobijedio Segestu 3:0

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. HNL SREDIŠTE 27. KOLO

VRBOVEC – SEGESTA 3 : 0

VRBOVEC, Gradski stadion. Bez gledatelja.

Sutkinja: Karla Šegota 9. Pomoćnici: Marko Rašić i Hrvoje Radić (svi iz Zagreba). Četvrti sudac: Mihael Milin (Dugo Selo).

Delegat: Darko Stanilović (Velika Gorica)

STRIJELCI: 1:0 D. Colarić (12 11m), 2:0 Martinović (44), 3:0 Slišković (60).

VRBOVEC: Zrinščak 7, Režabek 7, K. Colarić 7, (od 89. Novokmet -), M. Tolić 7,5,  Tomas 7, Ćosić 8, Busija 7, (od 81. Škaro -), Slišković 7,5, Martinović 7, (od 69. Trošić -), D. Colarić 7,5, J. Colarić 8,

Trener: Igor Ratkajec 7.

SEGESTA: Skender 5, Kapac 5, (od 77. Matić -), Šipuš 6, Maapeh 6, Wirekoh 6,5, (od 84. Ivičinec -), Brossa 6, Križe 5, (od 46. Vrebac 6), Perez 6, Stojaković 6, Morgado 6, Vranić 6.

Trener: Darko Dražić 6.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Colarić.

ISKLUČENJE: Revuelta Sergio Morgado (68).

Fenjeraš Vrbovec je u najboljoj igri prvenstva svladao Segestu rezultatom 3:0 i teorijski još uvijek ostao u borbi za ostanak u 3. HNL Središte.

Vrbovčani su bolju igru protiv Segeste okrunili vodstvom u 12 minuti. U gostujućem kaznenom prostoru bio je srušen Josip Colarić pa je sutkinja Karla Šegota opravdano pokazala na bijelu točku. Sigurni izvođač najstrože kazne bio je brat Domagoj Colarić. U 34. minuti Josip Colarić je probio po lijevoj strani i ubacio prizemnu loptu na koju nije najbolje s 5 m reagirao Martinović pa je velika šansa za domaćina otišla u nepovrat. U gostujućem kaznenom prostoru u 38. minuti loptu je s 11 zahvatio Josip Colarić, ali je lopta završila visoko iznad gola. U 44. minuti Domagoj Colarić je probio po desnoj strani i potom ubacio loptu koju je iz Martinović iz blizine pospremio u gol Segeste.

U drugom poluvremenu Sisčani su imali inicijativu prvih 15 minuta jer je Vrbovec ušao smušeno u nastavak utakmice. Međutim, sve je leglo na svoje mjesto u 60. minuti kada je sve i bilo riješeno što se tiče pobjednika utakmice. Slišković je postigao prekrasan pogodak s 45 m jer je preciznim udarcem lobao vratara Skendera. Lijepu akciju izveo je Vrbovec u 75. minuti u kojoj je Slišković dodao loptu Trošiću, koji je vratio prizemnu loptu s lijeve strane, koju je iz trka s 15 m zahvatio Domagoj Colarić i strahovitim udarcem pogodio prečku. Domagoj Colarić je u 79. minuti i solo prodora s 20 m završio topovskim udarcem s 20 m iznad gostujućeg gola.

U igri Vrbovca se u velikoj mjeri osjetio povratak kapetana Marija Ćosića i Filipa Busije koji su od prve minute zaigrali protiv Segeste jer su dodatno unijeli borbenost, požrtvovnost i višu razinu igru kod domaćina. Također je bila i zapažena igra juniora Kristijana Colarića koji se nije štedio u duel igri i požrtvovnim uklizavanjima, pa su braća Colarić davala poseban ton igri Vrbovca.

Posebna priča utakmice je perspektivna, kvalitetna i darovita mlada sutkinja Karla Šegota kod koje je bila uočena izvrsna tjelesna spremnost, koju je prezentirala tijekom cijele utakmice. Trčala je po potrebi i dinamičnosti akcija, kako kod određenih mjesta prekršaja, tako i kod izglednih situacija u blizini ili u kaznenom prostoru. Uz vrlo dobar i lagan stil trčanja bila je vidljiva i kondicijska izdržljivost i uočena gracioznost. Dijagonalno je vrlo dobro trčala, sa istodobnim postavljenjem da vidi prekršaje u međuprostoru (držanje i guranje). Također je nastojala, što je i uspijevala, da bude postavljena spram pomoćnih sudaca, kako bi pravodobno mogla reagirati na njihovu signalizaciju. Uz vrlo dobru prezentaciju fizičke spreme bilo je vidljivo da sutkinja „čita igru“ što joj je dodatno pripomoglo da se nađe u blizini svih situacija koje su bile u trenutku postizanja zgoditaka ili izglednih šansi izvan i u kaznenom prostoru. Suradnja s pomoćnim sucima bila je odlična, jer je njihove signale pravodobno uočavala i trenutno reagirala, te nije bilo razilaženja s njima. Sutkinja Karla Šegota je sudila autoritativno, kvalitetno i u duhu pravila nogometne igre, koja je prikazala pošten, samouvjeren, siguran, odlučan i hrabar nastup te je dosljedno provodila PNI, pri čemu je imala isti odnos spram obje ekipe. Imala je neupitan autoritet na terenu, ali se opet nije zbog toga isticala na igralištu, već je dopuštala da se razvija igre i reagirala u trenucima smirivanja tenzija igrača putem usmenih upozorenja ili dodjeljivanjem opomena ili isključenjem.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime