Vrbovec, Dugo Selo i Zelina bez milosti na startu veteranskog prvenstva 2023./24.

0
Komunalac add

1. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2023./24.

Na startu novog prvenstva VNL Istok 2023./24. Vrbovec, Dugo Selo i Zelina su bili bez milosti protiv svojih protivnika i tako na najjasniji i najefikasniji način opravdali ulogu glavnih favorita u borbi za jesenski naslov. Dakako, da je najupečatljivije odzvonila visoko izražena pobjeda u derbiju Zeline protiv Lonje 8:2. U lokalnom derbiju Vrbovec je startao s visokom pobjedom protiv Dubrave 9:0. U susretu između starih rivala Rugvice Save i Dugog Sela nije bilo iznenađenja jer su gosti slavili visoku pobjedu 7:0. U Bedenici je Strmec izvojevao čisti i zasluženi trijumf protiv Sloge 4:0. Rakovec u uzbudljivoj utakmici velikim preokretom svladao Milku Trninu 4:3. Novajlija u ovoj ligi Sloboda je s velikim očekivanjima ušla u prvenstvo, ali su ih veterani Donje Zeline odmah prizemljili i odnijeli sva tri boda iz Gradeca pobjedom 4:2. U 1. kolu nije bilo neriješenih rezultata. Slobodni su bili veterani Kloštra, dok se nogometaši Žabnice više ne natječu u VNL Istok.

Vrbovec je startao u novo prvenstvo motivirano, razigrano i efikasno pa susjedi iz Dubrave nisu imali šanse za bilo kakvo iznenađenje. Trener Dražen Fulir je rotirao sve igrače kako iskoristio sve njihove igračke kvalitete. Iako u početku vrbovečki nisu bili precizni, kasnije su poravnali nišanske sprave. Za Vrbovec su postigli golove: Antonio Arifović 3, Tomislav Borovčak 2, Nikola Dujmić 2, Neven Grežina i Drago Papa po 1. Imali su i Dubravci svoje prilike koje su sigurno obranili Dejan Hasanović i Srećko Jantoljak. I kod gostiju se svojim intervencijama istaknuo vratar Zoran Brkljačić koji je obranio niz teških i preciznih udaraca domaćih napadača.

Iako je Lonja povela u 4. minuti preko Danijela Banovca nije ništa moglo zaustaviti zelinski tajfun koji je jednostavno pomeo goste iz Lonjice s terena. Za Zelinu su bili strijelci: Ivica Jakopic 2, Marko Vuković 2, Antonio Stojanović, Mario Zmazek i Marko Žigrović. Za Lonju je pred kraj utakmice u 70. minuti postigao pogodak Ivica Salopek i tako barem jednim dijelom ublažio visoki poraz 2:8. Velika je konkurencija u zelinskom napadu, a još se u strijelce nije upisao glasoviti centarfor Hil Nokaj. Na njega se računa da eksplodira u idućim kolima. Sve u svemu, zbog zelinskih specifičnih priprema koje traju cijelu godinu, očekuje se da Zelina ovo prvenstvo završi stepenicu više od prošlog. No, kako su nadigrali Lonju u 1. kolu izgleda da su zelinski apetiti usmjereni prema samom vrhu. Za što su sve spremni Zelinčani u ovom prvenstvu dati će jednim dijelom odgovor već u 2. kolu kada je na rasporedu najljući prigorski derbi Zelina – Strmec. To je prvi u nizu derbija koje Zelina treba dobiti kako bi potvrdila kvalitetu svoje momčadi i vinuti se u sam vrh. Međutim, u derbiju će se sigurno nešto pitati i goste iz Bedenice koji itekako znaju zagorčati nogometni život svojim ljutim rivalima iz Svetog Ivana Zeline.

Derbi između Rugvice Save i Dugog Sela ovaj puta nije završio iznenađenjem kao u prošlom prvenstvu. Ovaj puta su veterani Dugog Sela sasvim ozbiljno i odgovorno shvatili utakmicu i domaćinu u mrežu natrpali 7 pogodaka. Za Dugo Selo bili su strijelci: Velibor Vujić 3, Filip Višić 2, Mario Tomičić i Rade Bilić po 1. Opet je atomski dugoselski napad standardno predvodio tandem Vujić – Višić.

U Bedenici se zna tko je gazda pa je Strmec u 1. kolu dočekao neugodnu Slogu i lijepo pogostio goste kako golovima tako i trećim poluvremenom. Sloga je šaptom pala, a najzaslužniji za domaću pobjedu 4:0 bili su domaći strijelci: Željko Bedeković u 18. i 61. minuti, Mario Antolković u 48. minuti i stari lisac Zdravko Nizek u 64. minuti.

Prava nogometna drama u Rakovcu dostojna filmskog scenarija za sportski blockbuster. U prvom poluvremenu su rastrčani gosti iz Vezišća iznenadili domaćine i nakon prvih 40 minuta imali visoko vodstvo od 3:0 na svojoj strani. Siniša Marinić je doveo goste u 14. minuti, a potom je rasni strijelac Tin Vitez pospremio još dva gola u rakovečku mrežu u 25. i 28. minuti. Nakon šokantnog početka voditelj, trener, igrač Dražen Baček je održao šokantan i nesvakidašnji govor u rakovečkoj svlačionici u kojoj je grmjelo i sijevalo i u kojem nije nikoga štedio pa ni samog sebe. Rakovčani su potom u drugom poluvremenu zaigrali kao preporođeni i beskompromisni nogometaši koji su ginuli na svakom dijelu igrališta pa je Goran Novoselec najprije smanjio rezultat u 47. minuti. Zatim je na scenu stupio goropadni napadač Darko Jendriš koji je zabio dva gola u 50. i 64. minuti i sve vratio na početak. Na kraju se Branko Kalinski prometnuo u igrača utakmice jer je u 70. minuti postigao pobjedonosni zgoditak za Rakovec koji je na kraju pobijedio Milku Trninu rezultatom 4:3. Ipak da se na kraju ne zaboravi spomenuti: „Svi prolaze, sve prolazi, ali Vid Tvorić i dalje brani na vratima Rakovca, kome aktivna nogometna karijera traje već 60 godina“.

Iako su bila visoka očekivanja kod veterana Slobode, doživjeli su realnu stvarnost. Veterani Donje Zeline su domaćinu očitali lekciju iz preciznosti i već u 20. minuti riješili pitanje pobjednika. Tomislav Topić je u 9. i 10. minuti dva puta pogodio domaću mrežu, a Tomislav Pušeljić u 19. minuti povećao gostujuće vodstvo na 3:0. Iako je na otvaranju drugog poluvremena u 43. minuti Danijel Funtak smanjio rezultat 43. minuti, Darijo Prelec je dvije minute kasnije ponovo zatresao gradečku mrežu. Mario Husnjak je u 79. minuti samo ublažio domaći poraz 2:4. Sloboda sigurno predstavlja kvalitetan sastav, samo im nedostaje iskustava, uigranosti i preciznosti, ali sve će se to poboljšati u idućim kolima.

Poredak: 1. Vrbovec3, 2. Dugo Selo 3, 3. Zelina 3, 4. Strmec 3, 5. Donja Zelina 3, 6. Rakovec 3, 7. Kloštar 0, 8. Milka Trnina 0, 9. Sloboda 0, 10. Sloga, 11. Lonja 0, 12. Rugvica Sava0, 13. Dubrava 0.

Strijelci:

3 Arifović Antonio (1 KU) (NK Vrbovec), Jakopic Ivica (NK Zelina) i Vujić Velibor (NK Dugo Selo)

2 Bedeković Željko (NK Strmec), Borovčak Tomislav (NK Vrbovec), Dujmić Nikola (NK Vrbovec), Jendriš Darko (NK Rakovec), Topić Tomislav (NK Donja Zelina), Višić Filip (NK Dugo Selo), Vitez Tin (NK Milka Trnina) i Vuković Marko (NK Zelina)

1 Antolković Mario (NK Strmec), Banovec Danijel (NK Lonja), Bilić Rade (NK Dugo Selo), Funtak Danijel (NK Sloboda Gradec,) Grežina Neven (NK Vrbovec), Husnjak Mario (NK Sloboda Gradec), Kalinski Branko (NK Rakovec), Marinić Siniša (NK Milka Trnina), Nizek Zdravko (NK Strmec), Novoselec Goran (NK Rakovec), Papa Drago (NK Vrbovec), Prelec Darijo (NK Donja Zelina), Pušeljić Tomislav (NK Donja Zelina), Salopek Ivica (NK Lonja), Stojanović Antonio (NK Zelina), Tomičić Mario (NK Dugo Selo), Žigrović Marko (NK Zelina) i Zmazek Mario (NK Zelina).

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime