Vrbovec dobiva novi Dnevni centar za djecu s teškoćama u razvoju

0
Komunalac add

U Centru za rehabilitaciju Stančić danas je održana uvodna konferencija na kojoj je predstavljen projekt „Poboljšanje uvjeta za pružanje socijalnih usluga u zajednici“ ukupne vrijednosti 8,5 milijuna kuna. Projekt se financira bespovratnim sredstvima Europske unije u sklopu programa „Konkurentnost i kohezija 2014 -2020.”.  Partneri u projektu su gradovi Vrbovec i Dugo Selo te Centri za socijalnu skrb Vrbovec i Dugo Selo.

Najveća projektna aktivnost je kupnja zemljišta, izgradnja i opremanje novog Dnevnog centra Vrbovec za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom.  –U sklopu centra bi se za djecu s teškoćama na području Vrbovca i okolice pružala usluga rane intervencije, dnevnog boravka i psihosocijalne podrške. Odraslim osobama koje dolaze iz udomiteljskih obitelji, a kojih ima jako puno na vrbovečkom području, u centru bi se također pružala psihosocijalna podrška i omogućilo druženje s vršnjacima, što se za njih pokazalo jako korisno – pojasnila je ravnateljica Centra Stančić Sanjica Grbavac te zahvalila Gradu Vrbovcu na podršci u realizaciji projekta.

Početak gradnje novog Dnevnog centra u Zagrebačkoj ulici u Vrbovcu očekuje se na proljeće 2019. godine. Iz Centra Stančić očekuju prihvaćanje i projekta iz Europskog socijalnog  fonda, u sklopu kojeg bi se za područje Vrbovca kupio mini-bus za prijevoz korisnika iz udomiteljskih obitelji te osobno vozilo za stručne radnike koji odrađuju patronažu na terenu.

Inače, osim novog Dnevnog centra Vrbovec u sklopu projekta planira se rekonstrukcija dnevnih centara za ranu intervenciju i korisnike organiziranog stanovanja u Dugom Selu te Dnevnog centra za korisnike organiziranog stanovanja Jelkovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime