Vrbovec dio nacionalne turneje “Dobra energija”

0
Komunalac add

Grad Vrbovec jedan je od deset hrvatskih gradova u sklopu prve nacionalne turneje Dobra energija kojoj je cilj pružiti podršku gradovima i njihovim građanima u realizaciji projekata korištenja obnovljivih izvora energije. Turneju organizira i provodi Zelena energetska zadruga u suradnji s Gradom, a danas poslijepodne gradonačelnik Denis Kralj potpisao je Deklaraciju dobre energije kojom Vrbovec postaje pionir energetske tranzicije i borbe protiv klimatskih promjena.

Hrvatska ima izuzetan potencijal kada su u pitanju obnovljivi izvori energije – kada je u pitanju samo sunčeva energija, pri vrhu je europske ljestvice s prosječnih 2.600 sunčanih sati godišnje. Poticanje vlastite opskrbljenosti energijom zato je sve važnije, a aktivna uloga jedinica lokalne i regionalne samouprave u tome je ključna.

Građani nas danas mogu posjetiti na lokaciji na Trgu Petra Zrinskog na našem promotivnom štandu i informirati se kako postaviti solarne panele na svoje krovove, udružiti se sa susjedima u energetsku zadrugu i sudjelovati u velikim solarnim projektima -izjavila je Melani Furlan, članica organizacijskog tima turneje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime