Vrbovec – definiran paket mjera pomoći gospodarstvenicima

0
Komunalac add

Gradonačelnik Denis Kralj još prije dva tjedna najavio je mjere pomoći gospodarstvu. Ovih dana u Gradu se pripremaju i konkretne odluke koje bi Gradsko vijeće, ali i gradske firme trebale usvojiti.

Gradonačelnik Kralj naglasio je kako se pri donošenju mjera treba postaviti maksimalno odgovorno. – Cilj nam je očuvanje što je moguće više radnih mjesta u Vrbovcu. Smatramo kako je potrebno poslodavcima čim prije dati informacije o mjerama koje spremamo, kako bi u ovim trenucima dok odlučuju o mogućim otpuštanjem radnika, znali na kakvu pomoć Grada mogu računati. Također dio mjera usmjeren je i prema građanima koji će nažalost u ovoj krizi ostati bez posla – izjavio je gradonačelnik.

Priopćenje iz Grada Vrbovca donosimo u cijelosti:

“U dogovoru vijećnicima i predsjednikom vijeća Hrvojem Herčekom dogovaramo elektronsku sjednicu vijeća koja bi trebala biti sazvana početkom sljedećeg tjedna. Na dnevnom redu naći će se mjere pomoći koje trenutno možemo uvesti. Također uvodimo i jednu mjeru na inicijativu direktora Komunalca Mate Jelića:

1. oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za pravne osobe – u 100 postotonom iznosu za poduzetnike i obrtnike kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad za vrijeme trajanja obustave rada te u 30 postotnom iznosu za ostale koji su pogođeni krizom, ali još uvijek rade

2. oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za građane koji će tijekom krize ostati bez posla

3. oslobađanje od plaćanja zakupnina javnih površina za poduzetnike i obrtnike kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad

4. oslobađanje roditelja od plaćanje vrtića za vrijeme dok su vrtići zatvoreni

5. Komunalac Vrbovec neće naplaćivati odvoz otpada svim poslovnim subjektima kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad

6. Grad Vrbovec s prvim danima krize pokrenuo je brojne uštede. Svi projekti koji nisu započeti stavljeni su na čekanje dok posljedice krize ne budu vidljivije. Gradskim ustanovama i firmama zabranjene su investicije i nova zapošljavanja. Turistička zajednica, udruge i svi ostali korisnici Proračuna moraju biti spremni na rezove. Koliki će rezovi biti ovisit će o trajanju krize.

7. Započeti su pregovori sa sindikatima oko suspenzije materijalnih prava (uskrsnica i regresa) za zaposlenike gradske uprave, vrtića, knjižnice i pučkog otvorenog učilišta.

8. Priprema se on line portal ‘Vrbovec na stolu’ koji će služiti za povezivanje vrbovečkih OPG-ova s kupcima te omogućiti prodaju domaćih proizvoda u vrijeme dok vrbovečka tržnica ne radi.”

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime