Vrbovec četvrti grad u državi po izdvajanju za poduzetnike i obrtnike

0
Komunalac add

Vrbovec je četvrti grad u državi po izdvajanju za poduzetnike i obrtnike, piše portal gradonačelnik.hr pozivajući se na podatke Ministarstva financija za 2018. godinu.

Sa 3,11 posto Petrinja je lani najviše među gradovima izdvojila proračunskih sredstava za subvencije poduzetnicima i obrtnicima. Slijedi Pula s tri posto. Sljedećih sedam – Novska, Vrbovec, Pleternica, Varaždin, Vrbovsko, Šibenik i Valpovo izdvojile su između dva i tri posto te nešto manje Buzet.

U 2018. godini Vrbovec je s 2,34 posto izdvojenih proračunskih sredstava za subvencije poduzetnicima i obrtnicima zauzeo četvrto mjesto u Hrvatskoj.

 

Podsjećamo, u 2019. godini potpore poduzetnicima predviđene su u iznosu od milijun i 130 tisuća kuna. Uz postojeće tri mjere uvedene lani (oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa, oslobađanje od plaćanja komunalne naknade i sufinanciranje poduzetničke infrastrukture) ove su godine usvojene i četiri dodatne mjere (potpore za start up-ove, sufinanciranje troškova izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske Unije, potpore za nastup subjekta malog gospodarstva na manifestacijama i kapitalne potpore za nabavu opreme).

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime