Vrbovec će još pričekati s ukidanjem prireza

0
Komunalac add

Gradsko vijeće sinoć je raspravljalo o inicijativi nezavisnog vijećnika Stjepana Tvorića koji je predložio postepeno smanjivanje prireza na području grada Vrbovca. –Predlažem da se zasada provede smanjenje stope prireza s 12 na 10 posto. Mislim da nije dobro da krenemo drastično s potpunim ukidanjem prireza, jer u gradu imamo planirane određene investicije na osnovu kojih je planiran i ovogodišnji proračun. Postepenim ukidanjem pokazali bi našim sugrađanima da vodimo konstruktivnu i pametnu politiku. Krajni je cilj da sljedeće četiri godine ili u kraćem vremenu, u potpunosti ukinemo prirez – predstavio je svoj prijedlog vijećnik Tvorić te naveo gradove poput Bjelovara i Svete Nedelje koji su se također odlučili za postupno smanjenje prireza.

Prijedlog međutim nije dobio podršku u Gradskom vijeću. Stav vijećnika većine obrazložio je vijećnik HDZ-a Damir Tomljenović. –Ovakav prijedlog ništa ne znači za naše građane. Niti bi njima donio neka financijska sredstva niti bi privukao nove investicije. Naš je prijedlog bio potpuno ukidanje prireza, međutim gradonačelnik je tada zavapio da bi s tim potpuno zaustavili sve planirane investicije te smo mi njegove primjedbe prihvatili – pojasnio je Tomljenović te dodao kako je ovo tema o kojoj svakako treba i dalje raspravljati.

-To se treba naći na dnevnom redu prvih sljedećih vijeća, s apsolutno svim podacima koji bi pokazali što bi to donijelo našim građanima i gradu te što bi se zbog toga u nekom trenutku zaustavilo – rekao je Tomljenović te ponovio kako se slažu da u konačnici treba u potpunosti ukinuti prirez kad za to dođe vrijeme.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime