Vrbovec bez pedijatra

0
Komunalac add

Nagađanja da Vrbovec ostaje bez još jedne pedijatrice nažalost su se pokazala istinitim. Doktorica Andrea Persoli od 7. studenog službeno više ne radi kao pedijatrica u vrbovečkoj ispostavi Doma zdravlja. Podsjetimo, dr. Milas je na porodiljnom dopustu, a odlaskom dr. Persoli Dom zdravlja je ostao bez obje pedijatrice, s obzirom da je trenutna zamjena za dr. Milas liječnica opće prakse.

Ministarstvo zdravstva nalaže da se tamo gdje nedostaje pedijatar mala djeca liječe kod obiteljskog liječnika. Takva uputa vrijedi i za vrbovečki Dom zdravlja pa se pacijenti dr. Persoli u slučaju potrebe jave svojim obiteljskim liječnicima.

Podaci Hrvatske liječničke komore ukuazuju na zabrinjavajći trend – 2017. godine u Hrvatskoj je nedostajalo 47 pedijatrijskih timova, a kroz narednih nekoliko godina još će trećina pedijatrijskih ordinacija primarne zdravstvene zaštite ostati bez liječnika.

Voditelj vrbovečke Ispostave Doma zdravlja dr. Davorin Radin naveo je kako će u vrbovečki Dom zdravlja za sada dva puta tjedno dolaziti dr. Kramer iz Dugog Sela. On će sutra (12. studenog) odraditi jutarnju smjenu u ordinaciju dr. Persoli, dok će u petak biti organizirano samo cijepljenje.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime