Vrbovcu milijun eura za rekonstrukciju centra grada

2
Komunalac add

Grad Vrbovec dobio je obavijest o dodjeli 1.042.000 eura za projekt ‘zeleno parkiralište Centar u Vrbovcu’ koji podrazumijeva rekonstrukciju Ulice Frana Krste Frankopana i parkirališta u centru. Radi se o sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a koja su dodijeljena putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radi se o još jednom zelenom projektu uz pomoć kojeg obnavljamo infrastrukturu u našem gradu. Nakon nogostupa u Zagrebačkoj ulici, na kojem su radovi već počeli, i parkirališta kod Gradskog stadiona, sad smo dobili i sredstva za obnovu centra grada. Dakle ulice oko parka i centralnog parkirališta – izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Nakon završetka obnove u planu je i zatvaranje Ulice Frana Krste Frankopana za promet i njeno pretvaranje u pješačku zonu. To su nas tražili brojni građani i uvjereni smo kako će time centar Vrbovca biti još ljepši i sigurniji za pješake i djecu. Svako ozelenjavanje površina u našem gradu nas veseli i pretvara Vrbovec u ugodnije mjesto za život – dodaje Kralj.

Projektom će se urediti ukupno 9.897 m2 postojećeg parkirališta i ostalih kolno pješačkih površina. Sadašnja asfaltna i betonska površina zamijenit će se betonskim opločnicima – 2.558 m2, betonskim elementima kroz koje neometano raste trava površine 1.203  m2, a dosadašnja travnata površina od 2.444 m2 povećat će se na 2.684 m2.

Ovo je drugi milijun eura koji je stigao u Vrbovec u zadnjih tjedan dana jer smo prošli tjedan dobili obavijest kako nam je odobrena energetska obnova dvorane Osnovne škole Marije Jurić Zagorke. Dokaz je to da ova gradska uprava i naša razvojna agencija rade dobar posao – zaključuje Kralj.

 

 

2 KOMENTARI

  1. Poštovani!
    Sve je to super, ali stanovnici Brčevca već duže vrijeme nemaju kanalizaciju, cestu, a da ne pričam o nogostupu. U centru grada, a izvan kada…žalosno…

  2. Poštovani!
    Sve je to super, ali stanovnici Brčevca već duže vrijeme nemaju kanalizaciju, cestu, a da ne pričam o nogostupu. U centru grada gladac a izvan jadac…žalosno…

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime