Pet milijuna kuna za nove vrtiće

0
Komunalac add

Gradu Vrbovcu je za gradnju dva nova vrtića odobreno pet milijuna kuna iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Riječ je o novim vrtićima u Luki i Lonjici.

Gradonačelnik Denis Kralj pojasnio je kako se radi radi o 40 posto sufinanciranja za vrtić u Lonjici i 35 posto sufinaciranja za vrtić u Luki.

Iznosi za sufinanciranja u postotcima su puno manji nego što je to bilo kada smo radili vrtić u Jugu, tada je sufinanciranje bilo 90 posto. Novca je nažalost puno manje, ali računamo da ćemo dio sredstava dobiti i iz nacionalnih fondova te iz Zagrebačke županije pa ćemo zatvoriti tu finacijsku konstruciju – pojasnio je Kralj.

Prema projektu, cijena Dječjeg vrtića Luka je 7 milijuna i 318 tisuća kuna (sufinanciranje iznosi 2 milijuna i 592 tisuće kuna), dok je cijena Dječjeg vrtića Lonjica 6 milijuna 131 tisuća kuna (sufinanciranje iznosi 2 milijuna i 448 tisuća kuna).

–  Lijepa je ovo vijest za sve roditelje, pogotovo kada znamo da nismo ove godine uspjeli upisati svu djecu u vrtić, ostalo je 50-tak djece na listi čekanja. Nadam se kako ćemo nove vrtiće završiti kroz godinu do godinu i pol dana i da ćemo onda ponovno sve naše klince moći upisati u vrtić. Važno je da roditelji u Vrbovcu imaju sigurnost kada planiraju djecu i da znaju kamo će s njima nakon povratka na posao – dodao je gradonačelnik.

Također je naglasio kako će se ovim tempom u četiri godine izgraditi tri vrtića u Vrbovcu, uključujući već izgrađeni vrtić u Jugu, nakon što 47 godina nije otvoren niti jedan.

Vrtić u Luki imat će tri skupine, a u Lonjici dvije pa će tako nakon gradnje dva nova vrtića, Vrbovec u svojim gradskim vrtićima imati ukupno 21 vrtićku skupinu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime