Vrbovčanki Lidiji Šustek drugo mjesto na natjecanju Etno kreacija Hrvatske

0
Komunalac add

Vrbovčanka Lidija Šustek, predsjednica udruge Ružin krug sudjelovala je u nedjelju na državnom natjecanju Etno kreacija Hrvatske u Vinkovcima i svojom kolekcijom “Biser” inspiriranom vrbovečkom kulturnom baštinom osvojila drugo mjesto.

Haljine ukrašene vrbovečkim etno motivima izradile su članice udruge Ružin krug, a kolekcija je predstavljena uz autorsku pjesmu Hrvoja Herčeka “Črljena hiža”.

– Želja mi je bila osmisliti modele što vjernije izvoru naše kulturne baštine, a opet prilagođene suvremenom načinu odijevanja. Tako su kolekcija ‘Biser’ i melodija ‘Črljena hiža’ prestavljene kao etno-razglednica našeg kraja na ovogodišnjem etno vikendu u Vinkovcima. Biserno bijelom bojom krasi se narodna nošnja Vrbovca, slogan je iz kojeg je nastala i kolekcija i naziv “Biser” – istaknula je Šustek.

Na natjecanju je sudjelovalo 16 dizajnera s 19 kolekcija, a žiri sastavljen od uglednih etnologa i dizajnera prvo je mjesto dodijelio križevačkom kreatoru Igoru Galašu, dok je treća bila studentica Akademije primijenjenih umjetnosti u Zagrebu Tina Miličević.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime