Vrbovčanka Renata Ivezić hrvatska reprezentativka u sportskom ribolovu

0
Komunalac add

Svestrana vrbovečka sportašica Renata Ivezić je hrvatska reprezentativka u sportskom ribolovu na slatkovodnim vodama od 2019. godine. Kao članica hrvatske reprezentacije nastupit će na Svjetskom ribolovnom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak od 16. do 22. kolovoza 2021. u mjestu Almere u Nizozemskoj.

Nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u ribolovu hrvatske reprezentativke Renate Ivezić je nedvojbeno prigoda da se predstavi široj vrbovečkoj javnosti.

Od kada ste se počeli baviti sportom?

U školskoj dobi, u osnovnoj školi, prvi sport kojim sam se bavila bio je stolni tenis. S njim u doticaj sam došla na Đurištu u sali pored nogometnog igrališta gdje nas je trenirao Stjepan Poslončec. Sate i sate smo provodili u sali za stolovima ili na nogometnom igralištu. Od tud i ljubav prema sportu jer sam i iz takve obitelji. Moj otac Mićo Ljubobratović je bio nogometaš PIK Vrbovca pa sam kao dijete i s njim odlazila na utakmice. Igrala sam nogomet 1984. za vrbovečku žensku ekipu na turističko-manifestaciji Kaj su jeli naši stari. Kasnije sam u srednjoj školi igrala rukomet, ali prvo ozbiljnije bavljenje sportom bilo je kuglanje. Nastupala sam za kuglački klub PIK Vrbovec i TPP, a natjecali smo se u 1 . ligi i bile smo dosta dobre. U kuglanju sam se natjecala od 1984. do 1991. To je trajalo sve dok se nije Motel PIK Vrbovec zatvorio, odnosno nije doživio privatizaciju, prešao u privatne ruke. Vrbovečka kuglana je nestala, a time i cjelokupno vrbovečko kuglanje.

Kako je prevagnula ljubav prema sportskom ribolovu?

Sportskim ribolovom sam se počela baviti prije 15 godina i to rekreativno uz supruga Vladimira Ivezića. Malo po malo sam sa dečkima odlazila na natjecanja počela s njima loviti, odnosno nastupati u Županijskoj ligi.Moje matično društvo je ŠRD Amur iz Vrbovca u kojem obnašam funkciju tajnice i blagajnice već 14 godina. Trenutno sam i potpredsjednica Športsko ribolovnog saveza Zagrebačke županije.

All-focus

Koje ste uspjehe ostvarili u sportskom ribolovu?

Prije 6 godina je ŠRD Štuka iz Poljanskog Luga osnovala žensku ekipu kojom sam se pridružila i od tada nastupam u 1. saveznoj ligi. Osvajala sam prva mjesta na županijskim i na ostalim natjecanjima, te 1. mjesto ekipno na Kupu Hrvatske u disciplini lov ribe udicom na plovak. Uz to, ekipa seniorki ŠRD Štukaiz Poljanskog Luga osvojila je i treće mjesto ekipno na Kupu Jadransko-podunavskih zemalja koji se održao u Prnjavoru u Bosni i Hercegovini.Ove godine osvojile smo 3. mjesto na Kupu Hrvatske u konkurenciji 16.ekipa.Kruna moje sportske karijere mi je poziv 2019. u reprezentaciju Hrvatske.Što se tiče Svjetskog prvenstva u Nizozemskoj  ne očekujem previše, ali znam da ću dati sve od sebe i da će mi biti čast boriti se rame uz rame s najboljima sportašicama na svijetu.

I na kraju što poručit imladima da krenu u svijet sporta?

 Uz svoje redovito školovanje bavite se sportom bilo koje vrste, tj. onim koji vas ispunjava. Iskušajte se u više sportova dok ne pronađete svoj. Sport vam pruža mnogo dobroga od samog razvoja mentalnog i fizičkog,pruža vam mnogo druženja i nadmetanja. Sport vas čini boljim čovjekom.

All-focus

Pored zaljubljenosti u sport kojim se bavila u raznim sportskim disciplina, Renata je kao srednjoškolka radna i životna iskustva stjecala i na omladinskim radnim akcijama u okviru vrbovečke ORB Đuro Kožar Ibis diljem bivše države. Dugogodišnja sportašica i sportska djelatnica po svojim ostvarenja sigurno spada u skupinu „zaslužnih sportašica“ grada Vrbovca. Za najbolju žensku sportsku ekipu u 2019. godini grada Vrbovca bila je proglašena iz ŠRD Štuka, u sastavu Renata Ivezić, Slavica Futivić i Danijela Krčmar. Renata Ivezić je prije svega sportašica „od glave do pete“ koja godinama doprinosi razvoju vrbovečkog sporta pa je sigurno zaslužila i priznanje za sportsku djelatnicu grada Vrbovca.

Vrijedno je spomena da u Vrbovcu djeluje i živi hrvatska reprezentativka Renata Ivezić, jer bez obzira o kojem se sportu ili sportskoj disciplini radilo, nije lako postati članicom hrvatske reprezentacije.To je ujedno veliko priznanje i za ŠRD Amur i ŠRD Štuka za koje Renata nastupa na raznim ribolovnim natjecanjima. Dakako to je prije svega priznanje za ostvarene sportske rezultate i pozitivne ljudske karakteristike koje Renata posjeduje. Da, to je istodobno i velika odgovornost i veliki ponos predstavljanja svoje Domovine u svijetu. Nema puno hrvatskih reprezentativki u Vrbovcu, ali i ovo je dokaz da se prave sportske kvalitete i rezultatski uspjesi prepoznaju i u malim sportskim sredinama poput grada Vrbovca. I na kraju Renata, želimo ti puno sportske sreće i uspjeha na Svjetskom ribolovnom prvenstvu u Nizozemskoj uz pozdrav. Bistro!

Zdenko Brezarić

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime