Vrbovčanka Antonela Hršak: “Ranch Nađalina je ostvarenje mojeg dugogodišnjeg sna”

0
Foto: Luka Gudić
Komunalac add

Mlada Vrbovčanka Antonela Hršak uskoro će službeno otvoriti svoj Ranch Nađalina u Kolenici u općini Rakovec. Gostujući u našem programu otkrila je brojne planove koje namjerava realizirati na ranču, osam kilometara udaljenom od Vrbovca. Ovaj je ranč, kako sama kaže, ostvarenje njenog dugogodišnjeg sna.

Oduvijek mi je želja imati vlastito imanje s konjima, a koje će biti otvoreno prema posjetiteljima, osobito djeci i mladima. Moja želja se ostvarila prije nekoliko mjeseci. Službeno otvorenje ranča planirano je u srpnju, a za sada je u planu održavanje dječjih radionica. Dakle, djeca će moći doći i u četverosatnim radionicama subotom i nedjeljom imati priliku učiti osnove, kako postupati s konjima, hraniti ih, timariti, kupati, ići s njima u šetnju i naravno jahati – istaknula je Hršak.

Foto: facebook profil

U edukativnim radionicama sudjelovat će i studenti kojima je ovo izvrsna prilika da zarade džeparac. – Studenti će moći raditi kod mene studentski posao kao animatori. Ako će po grupama biti otprilike desetak djece, trebat ćemo tri studenta. Smatram da će im to biti koristan posao jer ne moraju daleko putovati, radit će s djecom, boraviti u prirodi i družiti se sa životinjama – naglasila je Hršak.

Osim konja, na ranču ima i drugih životinja. Uskoro stiže mali jarac Šarko koji će također biti uključen u radionice zamišljene s ciljem socijalizacije djece sa životinjama. Na ranču se nalaze i ovce, psi, mačke te ostale domaće životinje.

Foto: facebook profil

Inače, Antonela iza sebe ima bogato iskustvo rada s djecom i životinjama, a jahanjem se bavi odmalena. Članica je Ženske konjičke garde Vrbovec i Konjogojske udruge Vrbovec. Trenutno je na završnoj godini studija Biotehnologije i istraživanja lijekova u Rijeci. Nedavno je sudjelovala na jahačkom natjecanju u Osijeku gdje je osvojila drugo mjesto. – Jahačica sam koja zastupa konjički klub „Zrinski“ iz Zrinskog Topolovca. Dobila sam poziv da budem dio njihovog kluba i odnedavno se natječem u daljinskom jahanju. Prošle subote sudjelovala sam s njihovim konjem na natjecanju u Osijeku na 48 kilometara i osvojila drugo mjesto. Sljedeća utrka je 19. lipnja u Slavonskom Brodu, a sve do listopada, svakog mjeseca imamo utrku tako da se nadam da ću ostvariti još dobrih rezultata – rekla je.

Foto: facebook profil

Želja joj je da u budućnosti proširi svoj ranč, otvori ga turistički, a zamišlja da na njemu budu i sobe za goste, vinarija i slično. – Čak sam potaknula majku da napišemo kuharicu sa starinskim receptima pa da to bude nešto naše. Osim toga, voljela bih da se uključi što više mladih, ako bude većeg interesa, željela bih proširiti ponudu na više. Ako nešto volite i radite sa srcem, to tada i ide. Ono što sanjate, možete i ostvariti. Upravo je tako nastao i moj Ranch Nađalina – poručila je za kraj.

Sve aktualnosti i informacije o Ranchu Nađalina možete pronaći na facebook i instagram profilu (ranch_nadjalina). Svi zainteresirani građani, ljubitelji konja, prirode i životinja mogu posjetiti ranč na adresi Kolenica 9.

Foto: facebook profil

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime