Vrbovčanka Andrea Petrek prvakinja Europe u bench pressu

0
Komunalac add

Vrbovčanka Andrea Petrek juniorska je prvakinja Europe u bench pressu. Na Europskom prvenstvu u Francuskoj, osvojila je zlatnu medalju u kategoriji juniorki do 63 kilograma s podignutih 92,5 kilograma.

Andrea je članica vrbovečkog powerlifting kluba Wild Hogs. Ovim se sportom bavi četiri godine te je trostruka prvakinja Hrvatske i državna rekorderka u tri kategorije.

Powerliftingom sam se počela baviti sasvim slučajno, 2014. godine željela sam poraditi malo na vlastitom izgledu i krenula u teretanu. Moj današnji trener u meni je prepoznao potencijal i nakon prvog testiranja rekao mi je da imam jako dobre predispozicije za powerlifting, tj. bench press. Počeli smo uz klasične vježbe raditi i na vježbama za snagu, te sam jako brzo i kvalitetno napredovala – rekla je Andrea u razgovoru za Hrvatski powerlifting savez uoči prvenstva.

Na EP-u u francuskom Merignacu nastupilo je ukupno 27 juniorki. Hrvatsku su predstavljale dvije juniorke, Andrea Petrek i Brigita Bakić te izbornik i trener Siniša Križan.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime