Vrbovčanin Lovro Gubijan hrvatski juniorski nogometni reprezentativac

0
Komunalac add

Talentirani 18-godišnji junior zagrebačkog Dinama, Vrbovčanin Lovro Gubijan dobio je poziv za priključenje hrvatskoj juniorskoj nogometnoj reprezentaciji koja se nalazi na pripremama u Medulinu. Inače, Lovro je napravio prve nogometne korake u trećeligašu Vrbovcu 2009. godine pod budnom okom trenera/djeda Hasana Husanovića, od kojeg je očito povukao nogometne gene.

Lovro se isticao svojim izvrsnim igrama pa nije čudno što je 2014. godine postao članom Nogometne škole Sesvete. Njegova darovitost nije ostala nezamijećena pa je 2018. godine napravio novi iskorak i pristupio zagrebačkom prvoligašu Lokomotivi. Tu postaje standardni igrač pionirske momčadi s kojom osvaja prvo mjesto u sezoni 2018./19. u 1. HNL-u.

Nakon toga je uslijedio poziv iz GNK Dinama, koji se ne odbija i 2019. godine postaje član zagrebačkih modrih s kojima je potpisao stipendijski ugovor. Dinamovi kadeti su osvojili prvenstvo 2020./21. za koje je Lovro standardno igrao na poziciji desnog bočnog braniča.

Od 2016. godine član je selekcije Zagrebačkog nogometnog saveza, a od 2018. postaje članom reprezentativnih selekcija Hrvatskog nogometnog saveza. Član je nogometne reprezentacije Hrvatske za 2004. godište (U-17). Za napomenuti je da su tu nogometnu reprezentativnu razinu do sada prije ostvarili samo Vrbovčani Miljenko Kovačić, Drago Papa i Josip Gegić.

Poziv u juniorsku nogometnu reprezentaciju samo potvrđuje njegov bogomdani nogometni talent kojeg treba dalje razvijati mukotrpnim treninzima, sportskim načinom života i svakodnevnim odricanjem. To je ujedno veliko priznanje i na ponos i za nogometni klub Vrbovec u kojem je započeo nogometnu karijeru.

Lovro Gubijan je učenik Srednje ekonomske škole u Zagrebu. Pored školskih obveza u potpunosti je posvećen sportskom načinu života, svakodnevnim treninzima, igranju utakmica i izvršavanju drugih klupskih i reprezentativnih obveza. Njegovi sportski uspjesi pozorno se prate i u rodnom Vrbovcu u kojem je započeo njegov životni, obrazovni i nogometni put.

 

Zdenko Brezarić

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime