Vrbovčanin Kristijan Bilanović među 20 najboljih maturanata u državi

0
Komunalac add

Učenik Srednje škole Vrbovec Kristijan Bilanović među dvadeset je maturanata koji su ostvarili najbolji prosjek na državnoj maturi. Naime, dobio je odlične ocjene iz svih predmeta koje je polagao, Hrvatskog jezika, Matematike i Engleskog jezika na višoj razini te iz Fizike. Kristijan je također na eseju iz Hrvatskog jezika dobio maksimalni broj bodova.

Naglasio je kako su i njega pomalo iznenadili rezultati mature.

Nadao sam se što boljem rezultatu na državnoj maturi, ali nisam očekivao da bih mogao dobiti odličnu ocjenu iz svih predmeta koje sam polagao. Stvarno sam se ugodno iznenadio kada su izašli privremeni rezultati, pogotovo zato što nisam išao ni na kakve pripreme za maturu izvan onih koje su se održavale u školi. Stoga, volio bih zahvaliti svim profesorima Srednje škole Vrbovec koji su uložili svoje vrijeme, dodatan trud i strpljenje u rad s nama kako bi nas što bolje pripremili za izlazak na državnu maturu. Što se tiče mojeg daljnjeg obrazovanja, upisujem FER u Zagrebu jer mi se čini kao zgodan spoj matematike i informatike, točnije programiranja – rekao je Kristijan.

 

U Srednjoj školi Vrbovec ispitima državne mature pristupilo je ukupno 58 učenika, od čega 39 učenika programa Opće gimnazije te 19 učenika programa Ekonomije i trgovine – zanimanje ekonomist.

Svih 39 učenika gimnazijskog programa uspješno je položilo državnu maturu i samim time su uspješno završili svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Iz svih obaveznih predmeta vrbovečki učenici imaju bolji prosječni rezultat od državnog prosjeka. Velik broj učenika je dobio ocjenu odličan i to iz Hrvatskog jezika 11, na višoj razini iz Engleskog jezika 7 te iz Matematike 3 učenika. Na osnovnoj razini je broj odličnih učenika iz Matematike 3 te iz Engleskog 1.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime