Vrbovčanin Ivan Šimunec osvojio prestižno priznanje u strukovnom obrazovanju

0
Foto: skolskiportal.hr
Komunalac add

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora dodijelila je priznanje mladom Vrbovčaninu Ivanu Šimuncu, učeniku Industrijske strojarske škole u Zagrebu, za osvojeno prvo mjesto u kategoriji „CNC operater prema dualnom modelu obrazovanja“ u šk. god. 2022./2023. u okviru 3. AHK nagrade za strukovno obrazovanje.

Kako prenosi skolskiportal.hr, Industrijska strojarska škola dobila je poziv da predloži svog učenika koji će se natjecati s ostalim učenicima iz Hrvatske za prestižan naslov jednog od najboljih CNC operatera prema dualnom modelu obrazovanja. Za svog kandidata izabrali su učenika 3. g razreda Ivana Šimuneca koji je 1. i 2. razred završio odličnim uspjehom. Ivanovu je kandidaturu podržala i Đurđica Brener-Frljužec, direktorica tvrtke Automehanika d. d. gdje Ivan obavlja stručnu praksu.

Ivan Šimunec je sudjelovao i u Erasmus+ projektu. Početkom 2022. bio je dva tjedna sudionik mobilnosti u Litvi. Tijekom 10 dana obavljanja stručne prakse u Vilnius vocational training centre of technologies značajno je unaprijedio svoje osobne i profesionalne kompetencije. Radnim je danima postepeno ostvarivao sve planirane ishode učenja te je mjerio i crtao u AutoCAD-u i primjenjivao CAD/CAM software za izradu jednostavnih uradaka.

Nakon dobivanja nagrade, za skolskiportal.hr Ivan Šimunec je rekao: -Jako sam sretan zbog ove nagrade! Ona će mi biti motivacija za daljnje učenje i rad. Zahvaljujem Njemačko-hrvatskoj industrijskoj i trgovinskoj komori na nagradi. Smatram da će mi moje zanimanje CNC operatera omogućiti da živim od svojih ruku. Za svoje znanje i napredak svakako moram zahvaliti svim svojim nastavnicima u Industrijskoj strojarskoj školi, ravnatelju Nenadu Pavliniću, voditeljici praktične nastave Kristinki Lemaić, nastavniku Josipu Filiću, direktorici Automehanike Đurđici Brener-Frljužec, gospodinu Ivanu Frljužecu, svojoj obitelji, svim mentorima i kolegama u Automehanici koji su me puno naučili. Zbog svih vas sam i osvojio nagradu i zbog toga sam ponosan, zahvalan i sretan – poručio je mladi Vrbovčanin.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime