Vrbovčanin Franjo Šimunek veteranski županijski prvak u lovu ribe na plovak

0
Komunalac add

U organizaciji Športsko ribolovnog saveza Zagrebačke županije održavaju se natjecanja Županijske lige veterana u lovu ribe na plovak u kojima zajedno nastupaju žene i muškarci. Ovogodišnje natjecanje je održano u 6 ligaških kola. Organizator zadnjeg 6. kola bio je vrbovečki ŠRD Amur, a natjecanje se održavalo na jezeru Bajer. Suci su bili: Renata Ivezić (Vrbovec), Renato Juričko (Dugo Selo) i Dubravko Šeketa(Sveta Nedjelja). Uoči zadnjeg kola prvo mjesto je držao Zdravko Prekomorec. Međutim, u ključnom trenutku nije imao sportske sreće jer je u 6. kolu zauzeo tek 8. mjesto.

To je iskoristio Vrbovčanin Franjo Šimunek koji je osvojio 1. mjesto što je bilo presudno za osvajanje i naslova županijskog prvaka u lovu ribe na plovak. Šimunek je na taj način iskoristio prednost vlastitog terena na svom ribnjaku Bajer kojeg odlično poznaje. Vladimir Ivezić je u zadnjem kolu osvojio 2. mjesto, a jedina žena natjecateljica Marica Habeković je osvojila 3. mjesto. Najstariji natjecatelj lige je bio „neuništivi“ Franjo Fišer koji sa svojih 76. godina još uvijek ne odustaje od ribičkih uzbuđenja i sportskih druženja.

Nakon završenog ligaškog natjecanja konačni poredak Županijske lige veterana 2021. bio je  slijedeći: 1. Franjo Šimunek (ŠRD Amur), 2. Zdravko Prekomorec (ŠRD Klen, Brckovljana), 3. Marica Habeković (ŠRD Dugo Selo), 4. Anđelko Jakunić (ŠRD Štuka, Poljanski Lug), 5. Zlatko Novačić (ŠRD Rak, Rakitje), 6. Franjo Fišer (ŠRD Štuka, Poljanski Lug), 7. Marijan Ivezić (ŠRD Amur, Vrbovec), 8. Stjepan Kutica (ŠRD Amur, Vrbovec), 9. Miljenko Borojević (ŠRD Rak,Rakitje), 10. Žarko Popović (ŠRD Rak, Rakitje), 11. Branko Remenarić (ŠRD Vukšinec), 12. Margetić (ŠRD Rak, Rakitje), 13. Dragutin Mutak (ŠRD Štuka, Poljanski Lug), 14. Marijan Pšeničnjak(ŠRD Som, Kerestinec), 15. Vladimir Ivezić (ŠRD Amur, Vrbovec), 16. Pavao Turjak (ŠRD Klen, Brckovljani), 17. Vinko Batarilo (ŠRD Klen, Brckovljani) i 18. Dragutin Miklečić (ŠRD Amur, Vrbovec).

Pehare i medalje prvoplasiranim ribolovcima, ali i za sudjelovanje u veteranskom prvenstvu podijelili su Dubravko Šeketa i Marica Habeković. Poslije osvajanja prvog mjesta Franjo Šimunek je kratko naglasio. –Nije bilo lako osvojiti prvo mjesto u jednoj jakoj i oštroj konkurenciji vrlo iskusnih ribolovaca i znalaca iz područja sportskog ribolova. Pri tome morate imate i sportske sreće koja je vrlo varljiva u ovom sportu. U svakom slučaju se veselim ovoj tituli i čestitam svim drugim ribolovcima u ovogodišnjem prvenstvu na fer i korektnom natjecanju – rekao je Šimunek.

Predsjednik Športsko ribolovnog saveza Zagrebačke županije Dubravko Šeketa je nakon završenog prvenstva izjavio. –Čestitam pobjedniku Šimuneku na osvojenom prvom mjestu, kao svim veteranima koji su sudjelovali u ligaškom natjecanju. Nadam se da će se u idućem prvenstvu okupiti i više veterana i da ćemo zajedno i dalje nastaviti s popularizacijom sportskog ribolova na slatkovodnim vodama. Na kraju čestitke i domaćinu na izvrsnoj organizaciji zadnjeg kola – poručio je Šeketa.

Sportski ribolovci su završetak veteranskog ribolovnog prvenstva proslavili uz kotlovinu koju je spremio Marijan Bach-Rojecky, uz neizostavne ribičke priče, ali i uz dogovore za nove aktivnosti na promociji sportskog slatkovodnog ribolova.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime