Vrbovčani u finišu do uvjerljive pobjede protiv Petrinjaca

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. KOLO 3. NL CENTAR

VRBOVEC – MLADOST PETRINJA 5 : 2

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Ana Fedorov (Zagreb) 7. Pomoćnici: Dejan Kupres (Samobor) i Maja Brozović (Zagreb).

Delegat: Zvonimir Zajec (Zaprešić).

STRIJELCI: 1:0 Baniček (6 autogol), 2:0 Bubnjar (14), 2:1 Hrnčević (43), 2:2 Mioković(48), 3:2 Colarić (81), 4:1 Martinović (86) 5:2 Martinović (90+3).

VRBOVEC: Zrinščak 6, Trošić 7, M. Tolić 6,5, Jantoljak 6, (od 65. Colarić 7,5), I. Lovrić 6,Ćosić 6,5, Škaro 6, (od 46. G. Tolić 6,5), Bubnjar 7, (od 83. Turk -), Martinović 7,5, Babić 7,Slišković 6,5, (od 89. Kliček -).

Trener: Dražen Biškup 6,5.

MLADOST PETRINJA: Gugec 6, Smakiqi 6, (od 32. Tepić 6), Pipalović 6, I. Lovrić 6,5,Alapić 6, (od 70. Miočinović -), Vranić 6,6, Marović 6, Mioković 6,5, (od 81. Baron -), Papić6,5, Banićek 6, Hrnčević 7.

Trener: Ivica Vidović 6.

IGRAČ UTAKMICE: Vlatko Martinović.

Početak je pripao Vrbovčanima koji su poveli u ranoj fazi utakmice protiv Mladosti iz Petrinje. Trošić je ubacio s desne strane, a Baniček nespretnom intervencijom pogodio vlastita vrata. U 12. minuti Bubnjar je centrirao s desne strane, a udarac Martinovića s 10-tak m Gugec skrenuo u korner. Vrbovec je povećao vodstvo u 14. minuti jer je Bubnjar s 10-tak m spretno i sretno svladao vratara Gugeca. Potom su domaći igrača neobjašnjivo stali i prepustili inicijativu gostima. Prvu ozbiljnu akciju Petrinjci su izveli u 30. minuti jer je Ivan Lovrić dodao loptu Miokoviću kojem je udarac s 10 m obranio Zrinščak. Međutim, gosti su smanjili u 43. minuti iz prekida. Gosti su izveli korner s lijeve strane, a Hrnčević je iz gužve s 5 m postigao pogodak.

Na početku drugog vremena Mladost se u potpunosti vratila u utakmicu u 48. minuti. Hrnčević je snažno tukao s 20 m, a odbijenu loptu vratara Zrinščaka u domaću mrežu pospremio Mioković. Vrbovec u tom razdoblju nije nikako uspijevao povezati svoje redove, dok su gosti bili zadovoljni rezultatom, pa se igra uglavnom odvijala između dva kaznena prostora. Ulaskom Josipa Colarića u 65. minuti u potpunosti se promijenila igra Vrbovčana koji su krenuli puno agresivnije prema gostujućim vratima. U 66. minuti Colarić je s desne strane dodao loptu Bubnjaru koji s ruba kaznenog prostora trese prečku. Martinović je u 78. minuti s 18 m uputio snažan udarac, Gugec obranio, a odbijenu loptu Colarić je tukao uz lijevu vratnicu. Vrbovec je nakon bolje igre ponovo stigao do vodstva u 81. minuti. Vrlo lijepu domaću akciju Colarić je završio prekrasnim pogotkom s ruba kaznenog prostora neobranjivo u lijevi donji kut. U 86. minuti Turk je probio po desnoj strani, vratio loptu koju je zahvatio Colarić i pogodio desnu vratnicu, a odbijenu loptu Martinović pretvorio u zgoditak. U sudačkoj nadoknadi 90+3 minuti Babić je asistirao Martinoviću koji je zabio gol za uvjerljivu pobjedu Vrbovca protiv Mladosti iz Petrinje 5:2.

Nije to bila igra Vrbovčana za pamćenje, ali će se pamtiti rezultat i pobjeda Vrbovca u međusobnim ogledima protiv petrinjske Mladosti. Neshvatljiv je pad domaće momčadi nakon vodstva od 2:0 kojem u velikoj mjeri mogu zahvaliti i nespretnim reakcijama i početničkim greškama gostujućih igrača. Ponovo su se ponovile neshvatljive crne rupe u igri Vrbovčana krajem prvog poluvremena kad su iz prekida primili zgoditak. Ipak, na kraju zaslužena pobjeda Vrbovca koja je bila prije svega ostvarena individualnim i nadahnutim potezima napadača.

Sutkinja Ana Fedorov je podijelila tri žuta kartona. Kod Vrbovca je požutio Ivan Lovrić, a kod gostiju Luka Vranić i Ivan Lovrić.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime