Vrbovčani protiv Dugog Sela ostvarili 4. pobjedu u nizu

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 14. KOLO  3. HNL SREDIŠTE

 VRBOVEC – DUGO SELO 3 : 1

 VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Antonio Kožarec (Samobor) 5. Pomoćnici: Ivan Batušić (Cvetković) i Dejan Kupres (Samobor). Četvrti sudac: Ivan Marinčević (Velika Gorica).

Delegat: Nikola Očić (Veliko Trgovišće).

STRIJELCI: 1:0 J. Colarić (57), 2:0 Slišković (59), 3:1 L. Grgić (86), 3:1 J. Colarić (90+2).

VRBOVEC: Zrinščak 7,5, Frigan 8, M. Tolić 7, Lovrić 7, Krizmanić 7,5, Ćosić 7,5, Bubnjar 7, (od 46. Slišković 7,5), Babić 7, (od 89. Trošić -), Škaro 7, (od 46. J. Colarić 8), Tomas 7, D. Colarić 7.

Trener: Dražen Biškup 7.

DUGO SELO: Bagarić 6, Mikulić 6,5, (od 66. Cetina -), Darojković 7, Filipovć 7, Puretić 6,5, L. Grgić 6,5, Kovačić 7, M. Grgić 6, (od 46. Rašić 6), Slunjski 7,5, Budimir 6, (od 72. Radović -), Talan 6, (od 46. Čečura 6,5).

Trener: Ivan Božić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Colarić.

CRVENI KARTON: Dino Tomas (60).

Prvo poluvrijeme derbija između Vrbovca i Dugog Sela proteklo je u jalovoj dominaciji gostiju dok se domaćin disciplinirano branio. U 28. minuti utakmice bila je zaustavljena igra na jednu minutu radi počasti preminulog igrača Ivana Colarića prije godinu dana. Bile su upaljene baklje koje su bile i odmah ugašene na tribini i izvješen transparent. Slunjski je tek u 44. minuti uputio s 16 m jedini ozbiljan udarac kojeg je vratar Zrinščak skrenuo u korner.

Ulaskom Josipa Colarića i Sliškovića u drugom poluvremenu, Vrbovec je zaigrao agresivno, napadački i nametnuo svoj stil igre. Ipak prvi su zaprijetili gosti u 52. minuti jer je  Kovačić s 14 m pogodio desnu vratnicu. Uzvratio je Domagoj Colarić u 56. minuti koji se u solu prodoru po desnoj strani izborio na udarac sa 18 m kojeg je izvrsno obranio vratar Bagarić. Vrbovec je minuti kasnije stigao do vodstva. Josip Colarić je ušao u kazneni prostor s lijeve strane i iz jedne naizgled bezopasne situacije iskosa 10-tak m postigao zgoditak, kojem je „kumovao“ i Bagarić. U 59. minuti Josip Colarić je nakon prodora po desnoj strani asistirao Sliškoviću koji je s 14 m snažnim udarcem pogodio u donji desni kut za povećanje vodstva Vrbovca. Tomas je bio isključen u 60. minuti nakon čega je nastala opsada vrbovečkog gola.

U 84. minuti mladi igrač Dugog Sela Patrick Cetina zaslužio je aplauz gledatelja zbog poteza fair playa. Iako su gosti imali vrlo izgledni napad Cetina je izbacio loptu u aut jer je Josip Colarić ostao ležati na zemlji nakon pretrpljenog prekršaja, kojeg nije dosudio vrlo slab sudac Kožarec.

Dugo Selo je smanjilo rezultat u 86. minuti jer je nakon ubačaja s lijeve strane iz blizine Luka Grgić poslao loptu u domaću mrežu. Dugo Selo je imalo 100 % šansu za poravnanje u 88 minuti. Radović je spustio loptu glavom Luki Grgiću koji je tukao s 10-tak m, ali je šut bravurozno obranio Zrinščak. U jeku napada igrača Dugog Sela, Josip Colarić je u sudačkoj nadoknadi 90+2 minuti iskoristio pogrešku gostujuće obrane i velemajstorski s 40 m prebacio Bagarića i postigao zgoditak za zasluženu pobjedu Vrbovca 3:1.

Derbi nije obilovao u ljepoti već je bilo puno taktičkog nadmudrivanja između trenera Dražena Biškupa i Ivana Božića. Vrbovec je iskoristio svoje prilike i na kraju sasvim zasluženo pobijedio Dugo Selo u jednom čvrstoj, ali korektnoj utakmici. Četvrta pobjeda Vrbovčana u nizu je potvrdila da se nalaze u uzlaznoj natjecateljskoj formi, koji su se tako probili u gornji dio tablice.

Sudac Antonio Kožarec bio je najslabija karika u derbiju jer je svojim nedosljednim i pogrešnim odlukama doprinosio tenzijama igrača na terenu i službenih osoba na klupama obiju momčadi te „kumovao“ dodjeljivanju žutih kartona. Kod Vrbovca su požutjeli: Alen Babić, Josip Colarić, Krešimir Frigan i Mihael Zrinščak, a kod gostiju je bio opomenut Maks Slunjski.

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime