Vrbovčani promašivali, Samoborci zabijali

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 16. KOLO 3. NL CENTAR

VRBOVEC – SAMOBOR 1:2

 

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 120.

Sudac: Nikola Meić (Velika Gorica) 7. Pomoćnici: Matej Mrkoci (Mraclin) i Marko Matić (Velika Gorica).

Delegat: Ivica Grgić (Duga Resa).

STRIJELAC: 0:1 Rihtar(45), 0:2 A. Regović(63), 1:2 Trošić (84).

VRBOVEC:  Zrinščak 5,5, Mikulec 5, (od 75. K. Colarić -), M. Tolić 6,5, Jantoljak 6, Ćosić 6,5, Trošić 7, Bubnjar 5, (od 60. J. Colarić 6), G. Tolić 6, Martinović 6, Babić 6, Škaro 5,5, (od 75. Gašpar -).

Trener: Dražen Biškup 6.

SAMOBOR: Klemenčić 6,5, Razum 6,5, (od 60. Kelava 6,5), A. Regović 7, Ašanin 6,5, Brdarić 6,5, (od 81. Zelenika -), Guliš 7, (od Vujić -), K. Regović 7, Čerkez 7, Husinec 7, Frković 6,5, (od 60. Krajačić 6,5), Rihtar 7, (od 70. Balen 6,5).

Trener: Sven Raić 7.

IGRAČ UTAKMICE: Antonio Regović.

Vrbovec i Samobor odigrali su po tradiciji borbenu i žustru utakmicu u kojoj su na kraju slavili gosti koji su realizirali svoje prigode. Na otvaranju utakmice već u 2. minuti Vrbovec je stvorio 100 % priliku za vodstvo, ali je Babić s 5 m promašio gostujuća vrata. U prvih 20 minuta domaćin je imao dominaciju nakon čega su Samoborci sredili redove pa se igra odvijala između dva kaznena prostora. Guliš je u 25. minuti s 20 m pogodio domaću vratnicu. Vrbovec je u 38. odigrao lijepu akciju u kojoj je Martin Tolić ubacio loptu s lijeve strane, a Martinović je glavom pucao glavom s 5 m iznad gostujućeg gola. U samom finišu prvog poluvremena domaće promašaje u 45. minuti kaznio je Rihtar koji je iskosa s lijeve strane s 10-tak m svladao vratara Zrinščaka,

U nastavku se vodi izjednačena igra u kojoj je prvi ozbiljno zaprijetio Samobor u 53. minuti. Rihtar je centrirao s lijeve strane, a Razum glavom šalje loptu sa 7 m pored desne vratnice. Samobor je povisio vodstvo u 63. minuti kada je Antonio Regović snažno tukao s 25 m i lopta je završila u domaćoj mreži čemu je kumovao i Zrinščak. Krajačić je u 66. minuti probio lijevi bok i vratio povratnu loptu koju je iz blizine šutirao Brdarić, a još bolje intervenirao Zrinščak. Dvije minute kasnije Krajačić je snažno šutirao s ruba kaznenog prostora, ali se Zrinščak nije dao iznenaditi. Vrbovec je izveo u 73. brzi kontranapad u kojem je Martin Tolić ubacio loptu s lijeve strane, a Martinović loptu glavom sa 7 m šutirao iznad gostujuće prečke. Gosti su opasno zaprijetili u 79. minuti jer je Krajačić s lijeve strane dodao loptu Gulišu koji s 10-tak m tuče iznad domaćih vrata. U zadnjih 10 minuta utakmice potpuna ofanziva Vrbovca što je urodilo i smanjenjem rezultata. Ćosić je izveo korner s lijeve strane, a odbijenu loptu je Trošić glavom sproveo u gostujuću mrežu. Za nešto više domaćin nije više imao snage pa je Samobor zasluženo pobijedio rezultatom 2:1. Vrbovec se zbog loših rezultata u zadnjih nekoliko kola našao u skupini klubova kojima predstoji grčevita borba u proljetnom dijelu za očuvanje statusa u 3. NL Centar. Naime, Vrbovec trenutno ima samo 4 boda prednosti od 17. plasiranog HAŠK-a. S druge strane Samobor se predstavio kao kvalitetna momčad koja se sasvim opravdano nalazi u samom vrhu tablice.

Sudac Nikola Meić je dodijelio čak 8 javnih opomena. Kod domaćina su žute kartone dobili: Bruno Škaro, Leonardo Jantoljak, Gabrijel Tolić i Mario Ćosić, a kod gostiju Ante Balen, Moran Čerkez, Eduard Husinec i Antonio Regović.

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime