Vrbovčani promašivali, a Petrinjci zabijali

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA, 18. KOLO 3. HNL SREDIŠTE

VRBOVEC – MLADOST 1:3

VRBOVEC, Gradski stadion. Bez gledatelja.

Sudac: Ante Maleš 7,5. Pomoćnici: Patrik Krmar i Mislav Krmar (svi iz Zagreba). Četvrti sudac: Matija Jokić (Zagreb).

Delegat: Darko Blažinčić (Velika Gorica)

STRIJELCI: 0:1 Abramović (7), 0:2 Lovrić (39), 0:3 Dumbović (59), 1:3 Dolovčak autogol (63).

VRBOVEC: Bilić 5.5, Režabek6, K. Colarić 6 (od 46. Babić 6), Krizmanić 5.5, M. Tolić 5.5, (od 80. G. Tolić -), Tomas 6.5, Slišković 5.5, Martinović 5.5, (od 80. Novokmet -), J. Colarić 6, Trošić 6, D. Colarić 6.5, (od 72. Hercig -).

Trener: Renato Jurčec 6.

MLADOST: Jelavić 7.5, Đusi 7, Filipović 7.5, Lovrić 7, (od 80. Đebro -), Abramović 7.5, (od. 90. Baniček -), Dumbović 7, (od 86. Lovreković -), Vučak 7, Špišić 7.5, Dolovčak 7, Marović 7, Korečić7.

Trener: Davor Kunert 6.5.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Lovrić.

Petrinjci su poveli u 7. minuti iz naizgled bezopasne situacije i to nakon ubacivanja lopte s lijeve strane, koja je dugo putovala i koju je pored uspavane domaće obrane na kraju volejom s 11 m Abramović poslao u desni donji kut. Potom je uslijedio pritisak domaćina prema gostujućim vratima, koji su bili sabijeni na svojoj polovini. Režabek je u 17. minuti ubacio loptu s desne strane, Domagoj Colarić glavom prenio do brata Josipa koji sa 7 m tuče snažno iznad vratnice. U 20. minuti Vrbovec ima 100 postotnu šansu jer je Slišković primio dubinsku loptu, riješio se čuvara i potom s 5 m pogađa vratara Jelavića. Domagoj Colarić je u 34. minuti nanizao nekoliko gostujućih igrača i gurnuo loptu Sliškoviću koji s 11 m puca u gostujući blok. Potom je Domagoj u 35. minuti centrirao s desne strane, Trošić glavom pucao s 11 m, i kada su svi već vidjeli loptu u mreži, vratar Jelavić je čudesnom intervencijom loptu izbacio u korner. Ponovo je na sceni Domagoj u 37. minuti kada puca slobodni udarac iskosa s desne strane s 18 m, a Jelavić krajnjim naporom brani udarac. Za domaće promašaje uslijedila je nova kazna u 39. minuti kada su gosti iz drugog udarca prema domaćim vratima postigli i drugi pogodak. Lovrić je iz slobodnog udarca s 18 m pored živog zida pogodio u lijevi donji kut za povećanje vodstva. Slišković se u 44. minuti izborio za udarac na 18 m koji je fijuknuo iznad gola.

I treći udarac Petrinjaca u 59. minuti završio je u domaćoj mreži čime je riješeno pitanje pobjednika utakmice. Lovrić je izveo korner s lijeve strane, a pored neodlučne domaće obrane Dumbović je s 5 m glavom postigao gol. Tomas je u 62. m prošao pored nekoliko gostujućih igrača i dodao loptu Josipu Colariću, on je propušta do neometanog Sliškovića kojem šut s 10 m brani Jelavić. Vrbovec je smanjio rezultat u 63. minuti iz gužve u kojoj je Dolovčak nespretno pogodio vlastitu mrežu. Četvrti udarac Petrinjaca kojeg je u 66. minuti uputio Abramović s 18. m Bilić je obranio. U samoj završnici utakmice u 88. minuti i Hercig je iz izgledne situacije s 15 m pucao nebom pod oblake.

Mladost je kolektivnom igrom zasluženo odnijela sva tri boda i tako defacto Vrbovec gurnula u 4. nogometnu ligu. Ne može se reći da se ovaj puta Vrbovčani nisu borili i da nisu iskazali požrtvovnost i želju za pobjedom, ali su opet učinili početničke greške koje protivnici na razini 3. HNL-a redovito kažnjavaju.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime