Vrbovčani preokretom do pobjede u derbiju protiv Lonje

0
Komunalac add

16. kolo VNL Istok Prvenstvo 2021./22.

VRBOVEC – LONJA 3:2

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 30.

Sudac: Bojan Čerkez (Vrbovec).

STRIJELCI: 0:1 J. Kralj (50), 1:1 Burec (51),1:2 Delić (60), 2:2 Kobaš (66), 3:2 Jambrečina (71).

VRBOVEC: Novak, Spajić, I. Badenić, Grežina, Mandir, Gerin, Pajsar, Fulir, Burec, Arifović, Kobaš. Još su igrali: Novosel, Forgač, Treščec, M. Badenić i Čukulin.

Trener: Darko Potočić.

LONJA: Papak, Reškovac, Mikovčić, I. Kralj, Knežević, Pavlović, Vrcić, Oroz, I. Maksimović, J. Kralj, Pavić. Još su igrali: Horvatinović, B. Maksimović, Delić, Ban i Solarić.

Trener: Marijan Čokor.

Nogometni naboj koji traje već 35 godine između veterana Vrbovca i Lonje nije prestao ni u sadašnjem trenutku pa se te utakmice s razlogom nazivaju vrbovečki derbi. Inače prva prvenstvena utakmica između veterana PIK Vrbovca i Lonje odigrana je 1. lipnja 1987. godine na igralištu Đurište, a završila je pobjedom Vrbovčana 3:1. Tada su strijelci za PIK Vrbovec bili: Branko Borščak 2 i Jadranko Mijalić, a gol za Lonju je postigao Stjepan Kralj.

U prvom poluvremenu otvorena i ravnopravna igra u kojoj obje momčadi imaju svoje šanse, ali ih napadači nisu iskoristili jer su se svojim obranama istaknuli vratari obiju ekipa. Drugo poluvrijeme je pokazalo svu raskoš kvalitete nogometne igre u kojoj su gosti poveli u 50. minuti zgoditkom Josipa Kralja. Međutim, vodstvo Lonje anulirao je samo minutu kasnije Tomislav Burec. Po drugi puta Lonjičani su stekli rezultatsku prednost u 60. minuti preko Igora Delića. No, ni ta prednost nije dugo trajala jer je Vrbovec izjednačio u 66. minuti preko Ivana Kobaša. Domaćin je došao do preokreta u 71. Minuti, kada je prvi strijelac Vrbovčana Dražen Jambrečina zatresao gostujuću mrežu.

Na kraju je pobjeda pripala Vrbovcu, međutim da je utakmica završila i neriješenim rezultatom ne bi bilo nezasluženo. Vrbovečki derbi s velikom pozornošću pratila je i „visoka špijunska misija“ iz Dugog Sela u sastavu Josip Jularić Japa, Darko Krapec i Filip Višić i cijelo vrijeme zapisivala u veliku knjige sve značajne trenutke utakmice. Vrbovec i Lonja su odigrali kvalitetnu, neizvjesnu i dramatičnu utakmicu koje se ne bi posramile ni mnoge seniorske momčadi iz 1. ŽNL-a.

Po završetku utakmice gostujući trener Marijan Čokor je ušao u slavljeničku domaću svlačionicu te sportski i gospodski čestitao domaćem treneru Darku Potočiću i igračima Vrbovca na zasluženoj pobjedi. Svaka čast na tako rijetkoj sportskoj gesti trenera Čokora koji je podsjetio da sportski fairplay, sportski duh nije izumro. Na kraju su svi igrači, službene osobe i izaslanstvo „visoke špijunske misije“ završili na „trećem poluvremenu“ u kojem se u sportskom ozračju nastavilo veteransko druženje.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime