Vrbovčani ponovo uživali u avanturama Tomice Kristića

0
Komunalac add

Putopisno predavanje i promocija knjige „Autostopom po svijetu: Od Vijetnama do Tasmanije“, autora Tomice Kristića, održana je sinoć u Narodnoj knjižnici Vrbovec. Autor je predstavio svoju drugu knjigu u sklopu trilogije o putovanju autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda, koje je trajalo četiri godine i protezalo se kroz 25 država. Putopisac Tomica Kristić pričom nas vodi u veliki broj tropskih zemalja Jugoistočne Azije, kao što su Vijetnam, Laos, Tajland, Malezija, Indonezija, Filipini, Istočni Timor, ali i na dalek kontinent, Australiju.

U knjizi možete pročitati kako je autor živio u Vijetnamu i radio kao učitelj engleskog jezika, motorom proputovao cijeli Vijetnam, živio s monasima u Laosu, boravio na Baliju i prisustvovao lokalnoj spiritualnoj ceremoniji, popeo se na tri vulkana u Indoneziji, posjetio Istočni Timor gdje je boravio s lokalnim stanovništvom, radio na farmi borovnica u Australiji, prestopirao uzduž cijele Australije (od zapada do istoka kontinenta), planinario po Tasmaniji i još mnogo toga.

Podsjetimo, ovo je drugo gostovanje Tomice Kristića u vrbovečkoj knjižnici. I prošle je godine publika imala priliku čuti brojne anegdote, zanimljivosti i avanture kroz koje je prošao Tomica na svom dugom putovanju do Novog Zelanda, a na koje je krenuo, ni manje ni više nego autostopom. -Na četverogodišnjem putovanju svijetom, gdje sam iz Hrvatske putovao sve do Novog Zelanda, i to kopnenim putom, koristio sam autostop kao prijevozno sredstvo. Za kraj putovanja sam prehodao cijeli Novi Zeland, 1500 km u 69 dana. Kad sam se vratio doma krenuo sam s pisanjem putopisne trilogije, a prvu knjigu objavio sam prije koji mjesec i nazvao je “Putovanje u Međuzemlje: Udisaj slobode” – ispričao je tom prilikom mladi avanturist.

Vrbovčani su sinoć ponovo imali priliku uživati u uistinu zanimljivom, inspirativnom i zabavnom putopisnom predavanju.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime