Vrbovčani petardom ispratili Petrinjce

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 28. KOLO 3. HNL SREDIŠTE

VRBOVEC – MLADOST PETRINJA 5 : 0

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 200.

Sudac: Darijo Brkić (Zagreb) 7,5. Pomoćnici: Filip Lovrić (Zagreb) i Dejan Kupres (Samobor). Četvrti sudac: Antonio Krizmanić (Zagreb).

Delegat: Mladen Ciglenečki (Sveti Križ Začretje).

STRIJELCI: 1:0 J.Colarić (6), 2:0 D.Colarić (10), 3:0 D.Colarić (21), 4:0 J.Colarić (35), 5:0 Slišković (51).

VRBOVEC: Zrinščak 7, Frigan 7,5,K. Colarić 7,(od 82. Kliček -), Krizmanić 7,5,I. Lovrić 7,5,Ćosić 7, (od 72. G. Tolić -), Škaro 7,5,(od 46. Nakić 7,5), Babić 7,5,J. Colarić 8, D. Colarić 8, (od 82. Kruljac -), Slišković 7,5, (od 82. M. Tolić -).

Trener:Dražen Biškup 7,5

MLADOST PETRINJA: Jelavić 5, Pavić 6, Marelja 5, (od 54. Pavlović 5,5), I. Lovrić 5,5, Ćavar 6, Godić 6, Đusi 5, (od 72. Korečić -), Balen 6, Marović 5, Papić 5, (od 46. Thaci 5,5,), Hrnčević 6, (od 46. Baniček 6).

Trener: Boris Perković5,5.

IGRAČ UTAKMICE:Domagoj Colarić.

Vrbovec je odigrao utakmicu na visokoj razini protiv gostiju iz Petrinje i već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika te još jednom potvrdio da ima jedan od najboljih napada u 3. HNL Središte.

Vrbovec je od prvog sučevog zvižduka napadački jurnuo prema gostujućim vratima i visokim presingom onemogućio bilo kakvu smišljenu petrinjsku igru. Pogrešku gostujuće obrane u 6. minuti kaznio je lukavi strijelac Josip Colarić koji je probio po lijevom boku i rutinirano zabio gol za domaće vodstvo. U 8. minuti Petrinjci su odigrali lijepu akciju u kojoj su izigrali domaću obranu, ali je snažan udarac Godića s 16 m završio su desnu vratnicu. Domagoj Colarić je u 10. minuti primio loptu na 40 m i onda je uslijedio nezaustavljivi prodor po desnom boku i onda još ljepši udarac s 12 m u desni donji kut nemoćnog vratara Jelavića. Uslijedio je novi domaći napad u 18. minuti u kojem je Škaro idealno uposlio Sliškovića koji je s 5 m prebacio gostujuća vrata. Ponovo je na sceni Domagoj Colarić u 21. minuti jer je po desnoj strani predriblao par gostujući igrača i potom s 10-tak m zatresao gostujuću mrežu te tako riješio pitanje pobjednika već u ranoj fazi utakmice. Lijepu akciju izveli su Petrinjci u 26. minuti, ali je izgledna šansa za Pavića završila u domaćem bloku. Pritisak domaće momčadi urodio je novom izglednom šansom u 32. minuti jer je Slišković pronašao Škaru koji je silovito s 16 m tukao pored desne vratnice. Vrbovec je povećao vodstvo u 35. minuti utakmice. Slišković je nakon prodora po lijevoj strani ubacio loptu koju je Josip Colarić glavom iz blizine pospremio u gostujuću mrežu.

U nastavku Vrbovec je povukao ručnu pa su se gosti oslobodili domaćeg pritiska i odigrali jedno ravnopravno poluvrijeme. Domagoj Colarić je u 48. minuti centrirao, a brat Josip glavom tuče pored desne vratnice. Vrbovec je stigao do petog pogotka u 51. minuti. Nakić je ubacio loptu s desne strane, a Slišković pored uspavane gostujuće obrane glavom zabio gol. Udarac Josipa Colarića u 53. minuti s 20-tak m efektno je obranio Jelavić. Gosti su izveli brzi kontranapad u 58. minuti kojeg je udarcem završio Godić koji je završio u naručju Zrinščaka. Najbolji igrač utakmice Domagoj Colarić je u 68. minuti sa 16 m pogodio prečku. Zadnja velika vrbovečka šansa zbila se u 77. minuti u kojoj je Nakić izbacio Domagoja Colarića u mrtvu prigodu, ali je njegov udarac 10-tak m čudesno obranio Jelavić. U samoj završnici imali su gosti par opasnih napada, ali je sve prijetnje sigurnim obranama otklonio Zrinščak. Na kraju, zaslužena pobjeda Vrbovca protiv Petrinjaca rezultatom 5:0.

Kada su braća Domagoj i Josip Colarić raspoloženi za igru onda nema straha među domaćim navijačima, a to se potvrdilo i ovaj puta. Međutim, isto tako treba konstatirati da Vrbovec ima velike oscilacije u igra u proljetnom dijelu i nikako da stabilizira igračku formu u pozitivnu seriju rezultata.

 

Zdenko Brezarić

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime