Vrbovčani na Tjednu kajkavske kulture u Krapini

0
Komunalac add

Ovaj tjedan se u Krapini održava “Tjedan kajkavske kulture”, a glavni događaj je tradicionalni Festival “Kajkavskih popevki” koji se država 55. put. I ove godine na festivalu će biti zastupljen Vrbovčanin Hrvoje Herček. Naime, ove će godine biti izvedena njegova nova popevka pod nazivom “Štefica”, za koju je napisao glazbu i tekst. Popevku izvodi Ivan Benc, pjevač i voditelj Radija “Kaj”, uz vokalnu potporu ženskog vokalnog ansambla “Kirjales”.

 

Osim nastupa na “Večeri novih popevki”, u subotu 12. rujna uz izravni televizijski prijenos, kao skladatelj Hrvoje Herček sudjeluje i na “Festivalu Mali kaj” koji se održava dva dana ranije na istom mjestu, u Festivalskoj dvorani u Krapini.

Dječji festival “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” održava se 35. put i to u četvrtak, 10. rujna u 19 h. Na njemu će nastupiti i mladi Vrbovčani, učenici Glazbenog odjela II. osnovne škole Vrbovec. Njih šestero obući će vrbovečke narodne nošnje koje im je posudila i pripremila voditeljica vrbovčkog Folklornog ansambla Ljiljana Stanko te zapjevati popevku “Stari put” koju su još 2012. godine također praizveli vrbovečki učenici na istom festivalu pa je i ovo mala retrospektiva. Ove godine u publici neće biti mnogo ljudi, ali će se Vrbovec dostojanstveno predstaviti u dvije festivalske večeri.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime