Vrbovčani na manifestaciji “Prigorski dani”

0
Komunalac add

Na Trgu bana Jelačića od danas do srijede 19. rujna održava se 14. manifestacija “Prigorski dani” u organizaciji KUD-a Prepuštovec. Uz bogat kulturno-umjetnički program na manifestaciji će se predstaviti običaji i tradicije ovoga živopisnog kraja.

Članovi KUD-a Prepuštovec svakodnevno će u Prigorskoj hiži prikazivati život na seoskom domaćinstvu, uz pripremu domaćih jela, a novost ovogodišnjeg programa je ocjenjivanje vina, koja će ocjenjivati martinski biskupi.
Organizatori također ističi kako će posjetitelji moći pogledati ručni mlin na kojem će se mljeti žitarice u brašno od kojeg će se peći kruh. Predstavit će se i starinski pribor za berbu grožđa i preradu u vinu, kotao za pečenje rakije i druge starinske alatke. Na štandovima i prigodnim kućicama posjetitelji će moći kušati i kupiti domaće proizvode OPG-ova.

Na manifestaciji „Prigorski dani“ sutra (16. rujan) sudjelovat će i Vrbovčani – manifestaciju „Kaj su jeli naši stari“ predstavit će udruge žena s vrbovečkog područja, Udruga Pera u suradnji sa Srednjom školom Vrbovec posjetiteljima će prikazati proces pripravljanja vrboveče pere, dok će u kulturno-umjetničkom programu nastupiti Folklorni ansambl HKUD-a Petar Zrinski i članovi Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec. Program sutra počinje od 10 sati.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime