Vrbovčani na festivalu „Svi zaJedno Hrvatsko Naj“ u Vukovaru

0
Komunalac add

Proteklog vikenda u Vukovaru je održan festival „SVI ZAJEDNO HRVATSKO NAJ“ – festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija, a ove je godine dodatno privukao posjetitelje predstavljanjem autohtonih hrvatskih jela.

U Vukovaru su boravili i članovi HKUD-a Petar Zrinski Vrbovec te IFS Brčevec, zatim Udruge žena Brčevec, Lonjica, Celine, Gradska udruga umirovljenika Vrbovec, a uz njih, u Vukovaru je bila i direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik. Tradicionalnim jelima i plesovima predstavili su naš grad.

U protekla dva dana posjetili smo grad heroj Vukovar. U petak je na otvorenju festivala nastupio HKUD Petar Zrinski koji je također u subotu na glavnom gradskom trgu u Vukovaru uveličao proslavu Dana grada. U nedjelju su plesove našeg kraja pokazali članovi IFS Brčevec, a udruge žena predstavile su se jelima našeg kraja, kolačima i neizostavnom Vrbovečkom perom – istaknula je direktorica TZ Grada Vrbovca Jasna Benedik.

Voditeljica folklornog ansambla HKUD-a Petar Zrinski Ljiljana Stanko naglasila je kako je boravak u Vukovaru bio prekrasan, ujedno poučan i zabavan. Posjetili su brojne znamenitosti i Vučedol, a zadovoljna je što ih je i vrijeme dobro poslužilo.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime