Vrapče u drugom poluvremenu slomilo Vrbovec

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 8. KOLO 3. NL CENTAR

VRAPČE – VRBOVEC 3 : 0

ZAGREB, Igralište Vrapče. Gledatelja 120.

Sudac: Marko Petrunić (Zagradci). Pomoćnici: Ivan Batušić (Cvetković) i Dario Aščić (Velika Gorica).

Delegat: Slavko Čulina (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 Tomšić (53), 2:0 Gracin (60), 3:0 RangelPantoja (76).

VRAPČE: Ševerdija Vučemilović-Vranjić, Gracin, Bajan, (od 82. Pličanić), Tomšić, (od 87. Cigrovski), Markušić, RangelPantoja, Pađen, (od 82. Nikšić), Mat. Ćosić, Kćira, Špišić.

Trener: Denis Bezer.

VRBOVEC: Zrinščak, Mikulec, M. Tolić, Jantoljak, Mar. Ćosić, Trošić, (od 46. J. Colarić), Turk, (od 46. Slišković), Bubnjar, Martinović, Babić, G. Tolić.

Trener: Dražen Biškup.

IGRAČ UTAKMICE: Martin Tomšić.

Derbi između prvoplasiranog Vrapča i četvrtoplasiranog Vrbovca odigran je po idealnim vremenskim uvjetima. Teren za igru je vrlo dobro pripremljen, ali je bio mekan, što je bila jedina otežavajuća okolnost igranja u derbiju. Vrapče je zabilježilo i petu uzastopnu pobjedu i zadržalo čelno mjesto lidera u 3. NL Centar.

Prvo poluvrijeme je proteklo u agilnoj, borbenoj i ravnopravnoj igri u kojoj se Vrbovec organiziranim i discipliniranim pristupom obranio od domaćih napada. U prvih 45 minuta nije bilo neke ljepote nego dinamična igra između dva šesnaesterca u kojem je Vrapče imalo malo više obećavajućih prigoda.

Domaćin je u drugom poluvremenu iskoristio pogreške gostujuće obrane i zahvaljujući najboljem igraču Martinu Tomšiću kreirao pobjedu protiv Vrbovčana. Ulazak Josipa Colarića i Josipa Sliškovića trebao je donijeti bolju inicijativu i podići igru gostiju, ali to se nije dogodilo. Vrapče je povelo u 53. minuti utakmice. Lijepu domaću akciju u kojoj su sudjelovali Bruno Bajan i Bruno Špišić završio je Martin Tomšić koji je loptu pospremio u gostujuću mrežu. Tomšić je u 60. minuti s desne strane centrirao, a Domagoj Gracin glavom svladao vratara Mihaela Zrinščaka. Sve je riješeno u 76. minuti i to opet u režiji Martina Tomšića, koji je asistirao Danielu Rangelu Pantoji, koji je prisebno postigao zgoditak. Zaslužena pobjeda Vrapča protiv Vrbovca 3:0 koje je tako opravdalo ulogu favorita uoči derbija.

Sudac Marko Petrunić je na utakmici dodijelio samo tri žuta kartona u duhu pravila PNI. Kod Vrapča je požutio Bruno Bajan, a kod Vrbovca: Gabrijel Tolić i Josip Colarić.

Oduvijek su utakmice između Vrapča i Vrbovca bile žestoke s posebnim nabojem i to traju već 35 godina. Naime, Vrapče i Vrbovec su se prvi puta susreli u sezoni 1987./88. u Regionalnoj ligi Zagreb – južna skupina. Prva prvenstvena utakmica odigrana je 30. kolovoza 1987. godine u Zagrebu, gdje je Vrapče pobijedilo PIK Vrbovec rezultatom 3:0. Uzvratili su pikovci 13. ožujka 1988. godine u Dugom Selu u kojem su slavili protiv Zagrepčana rezultatom 2:1. Na kraju te sezone u Regionalnoj ligi ZG Jug, PIK Vrbovec je osvojio prvo mjesto s 48 bodova ispred drugoplasiranog Vrapča koje je također na svom kontu tada imalo 48 bodova.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime