Vraća se prvi jutarnji vlak na relaciji Koprivnica – Zagreb

0
Komunalac add

HŽ Putnički prijevoz danas je potvrdio da će od ponedjeljka, 22. veljače ponovno voziti vlak 2200 na relaciji Koprivnica (4.00) – Zagreb GK (5.34). Vlak 2200 neće voziti nedjeljom i blagdanom.

Drago mi je da smo s načelnicom iz Gradeca i gradonačelnikom Križevaca uspjeli ishoditi vraćanje prvog jutarnjeg vlaka u vozi red. Hvala upravi HŽ putničkog prijevoza kaj je uvažila naš zahtjev i hvala našem vijećniku Stjepanu Fotoviću, radniku HŽPP-a koji nam je puno pomogao kod ovog zahtjeva. Naravno, glavni cilj je još pred nama, a to je dolazak prigradskog vlaka u Vrbovec nakon završetka gradnje drugog kolosijeka pruge – izjavio je gradonačelnik Denis Kralj.

Naime vraćanje navedenog vlaka, koji je povučen iz prometa zbog pandemije COVID-19, zatražili su gradonačelnici Vrbovca i Križevaca te načelnica Općine Gradec. U dopisu koji su u siječnju Upravi HŽPP-a uputili gradonačelnici Denis Kralj i Mario Rajn te načelnica Ljubica Ambrušec piše kako zbog brojnih žalbi i upita sugrađana, koji zbog ukidanja vlaka ne mogu na vrijeme započeti svoje radne ili druge obaveze, mole vraćanje spomenute linije u vozni red.

Navedeni vlak je prvi jutarnji vlak iz tog smjera s dolaskom u Zagreb u 5:34 sati. Svi korisnici Vaših usluga koji rade ili imaju druge obaveze od 7 sati ne mogu sa drugim vlakom na vrijeme započeti svoje planirane obaveze, a prvi vlak broj 2200 je ukinut. Svjesni smo situacije oko aktualne pandemije, ali Vas ovim putem molimo da vratite na obostrano zadovoljstvo navedeni vlak 2200 u redoviti planirani vozni red – stoji između ostalog u dopisu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime