Vozači oprez, počela je škola

0
Komunalac add

Na području Policijske postaje Vrbovec u prvi razred danas kreće oko 244 učenika u četiri osnovne i 16 područnih škola. Prvašići, kao i svi ostali učenici, će u velikom broju na putu do škole i natrag do kuće, biti svakodnevni sudionici u prometu, zato upozoravanja na oprez nikada nije dosta.

Povodom početka nove školske godine Policijska postaja Vrbovec započinje s preventivno-edukativnom akcijom “Poštujte naše znakove”. Tijekom rujna, policijski službenici održat će predavanja u svim prvim razredima osnovnih škola i upoznati djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Učenicima će se podijeliti prigodni darovi, reflektirajuće kišne kabanice.

Policija će tijekom cijele školske godine, no posebno tijekom rujna, provoditi pojačani nadzor prometa u zonama osnovnih škola u cilju sankcioniranja vozača, koji ne poštuju prometne propise, a u prvom redu počinitelja prometnih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost djece pješaka. Kažnjeni će biti i vozači nepropisno parkiranih vozila u zonama škola. Policija će također provoditi i nadzor autobusa kojima se organizirano prevoze djeca.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime