Vodeći trojac Vatrogasac, Dubrava i Kloštar nastavljaju s pobjedama

0
Komunalac add

6. KOLO, 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2022./23.

Poslije 6. odigranog kola vodeći trojac Vatrogasac, Dubrava i Kloštar nastavili su seriju  pobjeda. Lider Vatrogasac pobijedio je Ban Jelačić. Drugoplasirana Dubrava deklasirala je fenjeraša Ostrnu. U Vezišću je Kloštar porazio domaću Milku Trnina. Dinamo Hidrel slavio je protiv Gaja. Posavec je nadjačao Rakovec. Turopolju i Lonji po bod. Buna se osladila pobjedom protiv Brcka u Božjakovini.

Dubrava nastavlja s izvrsnim igrama pa je tako zabilježila i petu pobjedu u nizu protiv Ostrne i zadržala korak u borbi za jesenski naslov s vodećim Vatrogascom te Kloštrom, Turopoljem i Bunom. Ovim trijumfom Dubrava je zadržala drugo mjesto samo s bodom manje od lidera Vatrogasca. Dubrava je od prvog momenta utakmice pristupila krajnje angažirano, borbeno i požrtvovno bez imalo podcjenjivanja prema fenjerašu Ostrni. S takvim pristupom Dubrava se od samog početka nametnula svojim stilom igre te je dominirala tijekom cijelog susreta dok su se gosti orijentirali na obranu i preko kontranapada pokušavali ugroziti domaća vrata. Bunker gostiju pao je u 12. minuti jer je iskusni igrač i jedan od nositelja igre domaćina Tihomir Bradić svladao vratara Marka Čivića za vodstvo domaćina. U 15. minuti u strijelce se upisao i Martin Horvat nakon čega je bilo jasno da gosti ne mogu prirediti nikakvo iznenađenje u Dubravi. Robert Tomić je postigao treći zgoditak za domaćina u 35. minuti utakmice. U samoj završnici prvog poluvremena u 44. minuti Marko Fulir je i po četvrti puta zatresao gostujuću mrežu. Iako je domaći trener Ivan Spajić u drugom poluvremenu promijenio 5 igrača, Dubrava je i dalje igrala kvalitetan nogomet s maksimalnim ozbiljnim pristupom i disciplinom u igri. Martin Horvat se ponovo upisao u strijelce u 55. minuti. U 70. minuti je vrlo dobru igru Bradić okrunio novim pogotkom u 60. minuti. Golijadu je završio najbolji igrač utakmice Martin Horvat koji je u 70. minuti zabio svoj treći, a za domaćina sedmi zgoditak pa je utakmica završila zasluženom pobjedom Dubrave protiv Ostrne 7:0. Sada je više nego očito, da Dubrava spada u krug favorita u jesenskom dijelu kojom vrsno dirigira trener Ivan Spajić. Martin Horvat je s nova tri pogotka preuzeo čelnu poziciju strijelaca s 11 postignutih zgoditaka.

Rakovec je doživio i drugi poraz na dva gostovanja jer je nakon Kloštra ostao bez bodova i u Orlu. Ivica Grgoić je doveo Rakovec u vodstvo u 35. minuti dok je Martin Žugaj poravnao rezultat u 42. minuti. Sredinom drugog poluvremena u 61. minuti Žugaj je preokrenuo rezultat u korist domaćina, a Grgoić u 79. minuti ponovo vratio sve u egal. Imao je Grgoić i dvije izgledne prigode koje nije realizirao pa je stigla kazna. U samoj završnici utakmice u 88. minuti Ikhtiyor Khudoyberdiev je postigao pobjedonosni zgoditak za Posavec pa je tako utakmica završila slavljem domaćih igraća protiv Rakovca 3:2. Sudac Antonio Vukadin je podijelio 6 žutih kartona i to sve zbog preoštrih startova. Kod Posavca su požutjeli: Martin Žugaj, Fran Klarić i Tomislav Jakovljević, a kod Rakovca: Fran Baček, Mario Štefinovec i Leon Radotović.

Samo bi najcrnji defetist mogao predvidjeti da će Ban Jelačić nakon 6 odigranih kola imati na svome saldu samo jedan bod. Međutim, to se desilo i sada nema nikakve dvojbe da se igrači iz Banova s novim porazom, kojeg su doživjeli u Kobiliću, nalaze u začaranom krugu iz kojeg ne mogu pronaći izlaz. Doduše, teško je bilo očekivati da će u potpunosti iznenaditi lidera Vatrogasca na vlastitom terenu, ali je očito da se nogometaši Bana Jelačića nalaze u velikoj rezultatskoj krizi. Jest, da oni stvaraju 100 % prilike na svakoj utakmici, ali ih na vlastitu nesreću ne realiziraju pa se na kraju broje samo bodovi, a ne promašene šanse. Na početku utakmice Vatrogasca i Bana Jelačića u 7. minuti Selver Muhić je zatresao vlastitu mrežu pa su gosti iz Banova poveli. No, Vatrogasac je izjednačio rezultat već u 18. minuti. Na scenu je dvije minute kasnije ponovo stupio Selver Muhić, koji se po drugi puta upisao u strijelce, ali je ovaj puta pogodio gostujuću mrežu za preokret rezultata. Damir Matković je u 31. minuti zabio gol pa je prvo poluvrijeme završilo domaćim vodstvom 3:1. Na početku drugog poluvremena u 46. minuti Toni Štefner je po četvrti puta matirao vratara Renata Brlekovića. Poslije toga nije više bilo zgoditaka pa je utakmica završila zasluženom pobjedom Vatrogasca protiv Bana Jelačića 4:1.

Lonja se nakon debakla na vlastitom igralištu u prošlom kolu u utakmici protiv Dubrave, vratila u nogometni život na teškom gostovanju u Turopolju u kojem je osvojila bod. Karlo Severec je doveo goste u rezultatsku prednost u 14. minuti koji je još u prvom poluvremenu imao tri mrtve šanse koje nije iskoristio. U 46. minuti Luka Zdunić je poravnao rezultat. I u drugom poluvremenu nogometaši Lonje Karlo Severec, Karlo Šurmin i Andrija Barišić nisu realizirali svoje šanse dok je domaćin ozbiljno prijetio iz prekida. U samoj završnici utakmice na centaršut Ivana Marka Ivoša, Davor Pavlić je zatresao domaću mrežu, ali zgoditak nije priznat zbog označavanja zaleđa od strane prvog pomoćnog suca Darija Anđela. Na snimci koja je dostupna na društvenim mrežama vidljivo je da je pomoćni sudac Dario Anđel pogriješio i da oštetio goste i izravno utjecao na rezultat. Prema prikazanoj igri i šansama gosti su bili bliži pobjedu, a što Lonja nije pobijedila ponajprije snose izravnu krivnju njezini napadači te kasnije pogreška prvog pomoćnog suca Darija Anđela.

U Novom Čiču domaćin Dinamo Hidrel je stigao do rezultatske prednosti protiv Gaja u 18.minuti preko Filipa Žarine pa prvo poluvrijeme završili minimalnim vodstvom 1:0. Fabrizio Hrkovac je početkom drugog poluvremena u 48. minuti povećao domaće vodstvo. Goste je djelomično u život vratio Ivan Gašparec u 55. minuti. Neizvjesnost u vezi pobjednika riješio je Leon Hasanović novim domaćim pogotkom u 70. minuti pa je utakmica završila pobjedom Dinama Hidrela protiv Gaja rezultatom 3:2. Gaj tako nastavlja crnu seriju rezultata pa se zajedno s Banom Jelačićem i Ostrnom nalazi na samom začelju tablice. Sudac Jurica Huzjak imao je puno ruke posla jer je podijelio čak 10 žutih kartona. Od toga su domaći nogometaši opomenuti: Filip Žarina, Tomislav Lacković, Fabrizio Hrkovac i Andrija Škrtić. Kod Gaja su požutjeli: Pajur Patrik, Siniša Čerkez, Ivan Gašparec, Franjo Jaković, Hrvoje Medverec i Mario Benko. Zanimljivo da je od 10 dodijeljenih opomena 5 bilo izrečeno zbog prigovora na odluku suca Huzjaka, od toga su bili sankcionirana 4 gostujuća igrača. Međutim, potrebno je napomenuti da je Jurica Huzjak vlastite loše sudačke pogreške sankcionirao obiljem žutih kartona pa je zbog svojeg lošeg suđenja bio i najlošiji pojedinac na terenu. Prema izjavi gostiju sudac Huzjak je za domaćina dosudio neopravdani kazneni udarac jer se prekršaj na domaćem igraču desio izvan kaznenog prostora dok nije dosudio očiti kazneni udarac na gostujućem kapetanu Josipu Gomerčiću u 85. minuti nakon čega je dodijelio dvije opomene gostujućim igračima. Poslije utakmice sudac Huzjak se ispričao Josipu Gomerčiću da je donio pogrešnu odluku. Na kraju sudačke pogreške će plaćati obje momčadi sankcijama financijske naravi.

Ostali rezultati: Milka Trnina – Kloštar 0:1 i Brcko – Buna 0:1.

Poredak: 1. Vatrogasac 16, 2. Dubrava 15, 3. Kloštar 14, 4. Turopolje 11, 5. Buna 11, 6.Brcko 9, 7. Lonja 9, 8. Dinamo Hidrel 9, 9. Milka Trnina 8, 10. Rakovec 8, 11. Posavec 6, 12. Ban Jelačić 1, 13. Gaj 1, 14. Ostrna 0.

Strijelci:

11 Horvat Martin (4 KU) (NK Dubrava)

9 Fešta Ivan (1 KU) (NK Milka Trnina)

6 Grgoić Ivica (1 KU) (NK Rakovec), Perić Adrian (2 KU) (NK Turopolje) i RamadaniValmar (2 KU) (NK Kloštar)

5 Matković Damir (3 KU) (NK Vatrogasac (K)) i Žugaj Martin (1 KU) (NK Posavec)

4 Bradić Tihomir (NK Dubrava), Fulir Marko (NK Dubrava), Karlović Matej (NK Turopolje)i Milićević Jure (NK Kloštar)

3 Čerkez Bojan (NK Rakovec), Darojković Silvio (NK Lonja), Hasanović Leon (NK DinamoHidrel), Štefner Toni (NK Vatrogasac (K)), Tomić Robert (NK Dubrava), Uremović Saša (1KU) (NK Ban Jelačić (B)) i Vuković Antonio (NK Brcko)

2 Muhić Selver (NK Vatrogasac (K)), Benko Dominik (NK Gaj), Jambrek Josip (NK Ostrna)Jambrešić Jurica (NK Turopolje), KhudoyberdievIkhtiyor (NK Posavec), Očić Dominik (NKRakovec), Pazman Filip (NK Buna) i Žutak Lovro (NK Brcko)

1 Agatić Robert (NK Brcko), Baček Dominik (NK Rakovec), Barišić Krešimir (NKVatrogasac (K)), Brbot Ivan (NK Brcko), Brzović Filip (NK Vatrogasac (K)), Ćosić Josip(NK Ban Jelačić (B)), Filipović Bruno (1 KU) (NK Dinamo Hidrel), Gašparec Ivan (NK Gaj),Granić Andrija (NK Lonja), Grgić Goran (NK Dubrava), Habeić Mario (NK Ostrna), HrkovacFabrizio (NK Dinamo Hidrel), Huđber Robert (1 KU) (NK Buna), Ivoš Ivan Marko (NKLonja), Kanceljak Alen (NK Milka Trnina), Kletećki Mario (NK Kloštar), Koletić Matija (NKMilka Trnina), Kontić Ivan (NK Vatrogasac (K)), Kožul Mario (NK Buna), Majsec Karlo(NK Milka Trnina), Mandić Stipo (1 KU) (NK Ostrna), Marković Ivan (NK Lonja),Medverec Hrvoje (NK Gaj), Mihaljević Nikola (1 KU) (NK Milka Trnina), Mikulić Marko(NK Ban Jelačić (B)), Pajur Patrik (NK Gaj), Pukšić Mario (NK Buna), Pušić Matija (NKBan Jelačić (B)), Ronjak Vilim (NK Ban Jelačić (B)), Šejić Andreas (NK Turopolje), SeverecKarlo (NK Lonja), Škrtić Andrija (NK Dinamo Hidrel), Stuparić Silvio (NK Milka Trnina),Tarandek Dražen (NK Ban Jelačić (B)), Žarina Filip (NK Dinamo Hidrel) i Zdunić Luka (NKTuropolje).

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime